Un million de euro pentru Spitalul Caritas, să-și plătească datoriile

Spitalul municipal Caritas din Roșiorii de Vede a primit un million de euro să-și mai achite din datorii.Banii provin de la bugetul de stat și se intorc tot acolo pentru că suma are destinație specială,achitarea obligațiilor fiscale restante către bugetul de stat,bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale înregistrate în contabilitatea spitalului.
Suma de 4783,72 mii lei alocată spitalului roșiorean nu rezolvă problema datoriilor pe care le are unitatea medicală,celelalte datorii fiind eșalonate la plată și până acum termenele au fost respectate.
în ultimii 12 ani s-au alocat sume imense de bani pentru ștergerea datoriilor acumulate an de an la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede.De regulă, suplimentările bugetare anuale sunt destinate ștergerii unor datorii provenite din cheltuielile cu salarizarea.
Rectificarea bugetară a fost aprobată de Consiliul local Roșiorii de Vede,convocat ,astăzi,în ședință deîndată, termenul de parcurgere a procedurilor legale pentru acest transfer de sume fiind de numai trei zile.
Teodora Ciofalcă

1 comentariu

 1. Am trimis azi catre conducere,cu nr. inregistrare 6693/09.09.2019
  Catre,
  Biroul Financiar Contabil
  Doamnei director financiar contabil
  Domnului Manager

  PROGRAMUL ACHIZITIONAT DE DUMNEAVOASTRA :
  (aici este prezentata pentru conducere descrierea programului)
  http://www.softeh.ro/produse/sanatate/sistem-informatic-pentru-spital/
  (urmeaza punctul meu de vedere)
  Ati achizitionat si ati platit acest sistem informatic din bani publici .
  Dupa parerea mea, pana in prezent dupa mai bine de un an, inca platiti din bani publici un sistem care pare foarte bun dar pe care dumneavoastra nu ati intreprins nicio actiune concreta in a-l pune in miscare.
  Daca preocuparea pentru acreditarea RENAR am inteles ca are la baza lipsa de resurse financiare, resurse pe care nu ma feresc sa o spun le risipiti in fel si chip, pentru acest sistem informatic ce va lipseste??
  A prezentat interes pentru Firma SC SOFTEH Plus pentru a le asigura acestora resursele dar ca sa ne folosim de un sistem informatic achizitionat nu prea exista interes.
  CE VA TREBUIE SA INTELEGETI CA SPITALUL NU VA APARTINE ?
  POSTURI VACANTE PENTRU INTERESE DE GRUP , PLATI PENTRU SERVICII NEEFECTUATE, CONTRACTE CARE DUPA CUM ARATAM MAI SUS PENTRU SERVICII CE NU VA INTERESEAZA .
  Ma intreb in fiecare zi daca SPITALUL NOSTRU a ajuns pe lista celor mai mari datornici dintre spitalele din Romania pur intamplator sau este cazul sa revizuim atitudinea manageriala de sus pana jos???
  CAND VETI ANALIZA INDICATORII PROPUSI DE EXBUGET???
  Multumesc de intelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*