Connect with us

Actualitate

1 Decembrie la Drăgănești Vlașca

Published

on

Ziua României a fost celebrată de către cetățenii comunei Drăgănești Vlașca precum și de administrația locală, corespunzător semnificației ei.
Înaintașii drăgăneștenilor au participat la marile evenimente ale istoriei, răspunzând chemării patriei ori de câte ori a fost nevoie. În timpul războiului pentru întregirea neamului au căzut pe câmpul de luptă 42 de oameni din satul Drăgănești Vlașca, 8 oameni din satul Comoara și 6 oameni din satul Văceni. În cinstea memoriei lor s-a ridicat la 28 septembrie 1930 monumentul din centrul comunei unde astăzi, locuitorii au depus coroane de flori iar preoții au ținut o slujbă religioasă pentru sufletele lor.
Tot astăzi, puii de români, elevi ai Școlii Gimnaziale din Drăgănești Vlașca, ducând în mâini tricolorul românesc, într-un marș vioi au plecat din curtea școlii spre monumentul eroilor lor răspunzând și ei la marea chemare a neamului românesc.


Primarul comunei Drăgănești Vlașca, Ciprian Ciuperceanu, alături de membri administrației publice, a ținut un discurs amintind de faptele mărețe, însemnate ale înaintașilor și aducând mulțumiri lor. Acesta a ținut să precizeze, prin vorbele istoricului Florin Constantiniu că : „Marea Unire din 1918 a fost și rămâne cea mai sublimă pagină a istoriei românești. Măreția ei stă în faptul că desăvârșirea unitații naționale este fapta istorică a întregii națiuni române.”
În cinstea acestei zile, elevii din Drăgănești Vlașca au susținut un program aristic de cântece patriotice și dansuri tradiționale îndrumați de directorul Mihaela Alexandru și de cadrele didactice.
Despre sentimente, emoții și semnificația acestei zile am stat de vorbă cu câțiva cetățeni prezenți la acest eveniment. Domol Georgeta, profesor de matematică la școala din localitate ne spune că : sentimentul primordial pe care-l avem astăzi este acela de patriotism. Acesta este sentimentul cu care am fost învățați și crescuți, pe care-l avem în suflet și nu va dispărea niciodată. Martac Petre, pensionar și fost polițist al comunei consideră că trebuie să fim uniți, să fim mai buni, să ne iubim patria și să nu mai plecăm în țări străine. Floarea T, pensionară, vorbind despre ziua de azi și despre zilele de demult crede că așa cum ne cinstim părinții și bunicii trebuie să ne cinstim și strămoșii care au înfăptuit unirea neamului românesc.
200 de porții de fasole au acompaniat această festivitate spre deliciul participanților la sărbătoarea zilei naționale.
Implicarea cetățenilor cu funcții publice precum și participarea locuitorilor prezenți intr-un număr mare la acest eveniment, fac dovada respectului cuvenit eroilor care nu vor fi uitați niciodată, care prin acte de voință politică și diplomație au înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Liviana C.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite