Florică Ică Calotă, deputat PNL: “Într-o vreme de criză, îngrijorările sunt legitime, dar trebuie să nu cădem niciodată pradă panicii și zvonurilor”

Zvonurile de panică privind penuria de combustibili și produse alimentare care au creat „crize de o zi” s-au produs și în alte state – de exemplu în Bulgaria unde s-a ajuns și la bătăi între oameni pentru a-și cumpăra ulei.

Într-o vreme de criză, îngrijorările sunt legitime, dar trebuie să nu cădem niciodată pradă panicii și zvonurilor, ci să ținem cont de informațiile oficiale, de cele din surse sigure, verificate și de asigurările date de oficialități.

România este apărată de orice consecințe grave ale unei crize economice pentru că este parte a Uniunii Europene – a doua cea mai mare și cea mai bogată economie din lume după cea a SUA. Puterea economică a UE are resurse majore pentru a stăpâni și limita efectele oricărei crize ce s-ar ivi.

În ceea ce privește siguranţa alimentării cu carburanţi, România are un avantaj aproape unic la nivel european, o producţie internă pe care se poate baza, a treia cea mai mare din UE, şi trei rafinării locale.

În privința siguranței alimentare, România are avantajul unei producții agricole record în 2021, cu stocuri asigurătoare.

Florică Ică Calotă, deputat PNL Teleorman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*