Ultima activitate transnațională a proiectului ”SKILLS FOR LIFE AND WORK IN EUROPE”

În perioada 24-28 mai 2021 s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu Roșiori de Vede, a cincea activitate transnațională de învățare cu elevii în cadrul proiectului ERASMUS + ”SKILLS FOR LIFE AND WORK IN EUROPE” Nr: 2018-1-RO01-KA229-049463, proiect de parteneriat școlar între cinci licee din România, Italia, Turcia, Portugalia și Grecia.
Datorită condiiților actuale generate de pandemia de Coronavirus, întâlnirea s-a desfășurat în mediul online, pe platforma ZOOM, fiind coordonată de către liceul partener din Loule (Faro), Portugalia.
Întâlnirea virtuală a avut ca temă aplicarea cunoștințelor și a aptitudinilor dobândite în proiect în identificarea locurilor de muncă, elaborarea documentelor de aplicare, folosirea rețelelor sociale pentru a găsi un loc de muncă.

Elevii și profesorii participanți au luat parte la webminare despre importanța antreprenoriatului, intrarea pe piața muncii, start-up-uri locale, prezentări susținute de către oameni de afaceri portughezi.
Cu această ocazie elevii au învățat despre inovație, comunicare și atitudine în antreprenoriat, procesul de selecție și de recrutare în companiile locale portugheze, primii pași în formarea profesională inițială într-o companie de profil.

S-a continuat cu webminare despre importanța rețelelor sociale în recrutare, realizarea unui CV Europass, elemntele definitorii ale unui profil pe rețelele de căutare a unui loc de muncă.
După prezentarea modelelor, elevii au căutat exemple și informații în realizarea acestor elemnte importante și necesare la dosarul de recrutare pe piața muncii.
Elevii au avut ocazia să prezinte ei înșiși cum se face un CV, modele de scrisori de intenție și apoi să își expună Cv-ul și profilul personal de pe rețeaua de socializare, LlinkedIn.
La activitățile proiectului au fost invitați și întreprizători locali care au vorbit despre experiența lor și au oferit elevilor răspunsuri la întrebările legate de recrutare și piața muncii.

Întâlnirea virtuală s-a încheiat cu o activitate colaborativă despre orașul gazdă, Loule. Elevii s-au documentat despre cultura, istoria, geografia și economia acestui ținut spectaculos din sudul Portugaliei (Algarve).
Proiectul Nr. 2018-1-RO01-KA229-049463 este finanțat integral de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*