Tragedie la Suhaia. Trupurile celor doi pescari înecați în Dunare au fost recuperate după câteva ore de căutări

Două persoane aflate la pescuit au dispărut, aseara, în apele fluviului Dunărea, în dreptul localității Suhaia, km 572.

La fața locului s-au deplasat ISU Giurgiu cu o autospecială și 3 scafandri, ISU Teleorman cu o autospecială și un echipaj de scafandri, un echipaj medical SAJ, un echipaj de la Detașamentul Turnu Măgurele cu o barcă și 3 pompieri și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Zimnicea cu o barcă de salvare.

Evenimentul a fost anunțat ieri seară, în jurul orei 20.17, de un al treilea pescar, care a reușit să se salveze. Având în vedere că la lăsarea întunericului nu se puteau efectua scufundări în acea zonă, căutările au fost reluate astăzi de dimineață.

În jurul orei 12.00, cele două persoane au fost găsite de scafandri, la aproximativ 30 de metri de locul unde s-au răsturnat cu barca, în vegetația din acel loc. Acestea au fost aduse la mal, unde personalul SAJ a constat decesul.
Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.

Județul Teleorman se află sub incidența codului galben pe fluviul Dunărea în perioada 12.02.2021 ora 06.00 – 19.02.2021 ora 12.00, cu fenomene vizate de creșteri de niveluri și debite cu depășirea cotelor de atenție (faza 1).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*