Pompier aflat în timpul liber salvează un bătrân prins sub dărâmături

Astăzi, în jurul orei 12.20, doua persoane, soț si soție, în vârstă de 74 ani au fost ranite într-o explozie ce s-a produs la o locuință din localitatea Saelele, neurmată de incendiu, Bătrânul, cu arsuri de gradul al II – lea la nivelul membrelor superioare și feței, era prins sub dărămâturi, având nevoie de intervenția imediată a salvatorilor.

Norocul victimelor a fost ca unul dintre vecini să fie un pompier cu experiență, din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, plt. maj. Șatran Mihai Cătălin, șef gardă intervenție și stingere, care nici nu a mai stat pe gânduri la auzul explozie, sărind în ajutorul celor două persoane. Tot el, pe timpul acțiunii sale de salvare a celor două victime, a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, solicitând la fața locului un echipaj de descarcerare și două echipaje medicale.

Până la sosirea acestora, împreună cu câțiva dintre vecini, pe care i-a mobilizat rapid în jurul său, a reușit să-l elibereze pe bărbat de sub elementele de construcție dărâmate de suflul exploziei, acordându-le apoi primul ajutor celor două victime, ambele cu arsuri de gradul II la nivelul feței și membrelor superioare.
Din primele verificări efectuate și din relatările proprietarilor, explozia s-a produs dincauza unei acumulări de gaze de la o butelie defectă, deflagrația producându-se la momentul aprinderii becului din încăpere.

Cele două persoane rănite au fost preluate de un echipaj SMURD Turnu Măgurele și unul SAJ Teleorman, au primit primul ajutor calificat și au fost transportate la U.P.U. Alexandria pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.
“Suntem mândri de modul cum a recționat astăzi colegul nostru, aflat în timpul liber, dovedind încă o dată că pompierii militari teleormăneni sunt oameni în slujba semenilor și, în orice moment este nevoie de ei, sunt alături de cei aflați în dificultate. Îi prețuim pe cei care vorbesc prin faptele lor, și nu prin cuvinte, pe cei care transformă nobila misiune de salvator, din profesie în vocaţie, așa cum și el a reușit! Felicitări, Cătălin!”, declară purtatorul de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Adrian Dragomir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*