Consiliul județean Teleorman este dispus să acorde sprijin financiar spitalelor care au nevoie

Astăzi, într-o conferință de presă, Adrian Gâdea, președintele Consiliului județean Teleorman a prezentat situația spitalelor aflate în subordinea instituției și măsurile care s-au luat pentru prevenirea producerii unor evenimente tragice cum a fost cel de la Piatra Neamț. În urmă cu două zile, președintele CJ Teleorman  a avut o întâlnire cu managerii celor trei spitale aflate în subordine. Discuțiile s-au canalizat pe două teme extrem de importante, asigurarea personalului medical necesar în fiecare unitate și starea tehnica a echipamentelor, instalațiilor și aparaturii medicale din fiecare spital.

Împreună cu managerii de spitale s-a stabilit ca în perioada următoare, și cu caracter de permanență, să fie organizate concursuri pentru ocuparea locurilor disponibile de medici și personal medical. În ceea ce privește starea tehnică a echipamentelor și intalațiilor, chiar dacă nu sunt probleme acum, s-a stabilit ca managerii de spitale să verifice contractele cu firmele care asigură mentenanța și să fie informați zilnic despre starea tehnică a instalațiilor, echipamentelor și aparatelor medicale. Adrian Gâdea a ținut să precizeze că toate circuitele medicale au avizele și autorizațiile necesare, iar cele trei spitale au autorizație ISU, cu o singură excepție, corpul vechi de la Spitalul Poroschia care se află în procedura de autorizare.

Toate unitățile medicale din județul Teleorman se confruntă cu un deficit consistent de medici și cadre medicale, iar acum, la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean situația a devenit îngrijorătoare după ce doi medici s-au infectat cu virusul SARS- CoV-2, un medic s-a pensionat, iar altul se află în concediu pentru îngrijire copil. Pentru a suplini lipsa medicilor, la UPU Alexandria au fost detașați pentru o durată determinată, doi medici din afara județului.

În ultimele luni, CJ Teleorman a acordat Spitalului Județean Alexandria sprijin financiar de peste 12 milioane lei, iar spitalelor TBC Roșiori de Vede și Poroschia câte 383 mii lei. La solicitarea primăriilor, au primit bani de la Consiliul județean și celelalte spitale din judet, 2,2 milioane lei Spitalul Caritas și câte 350 mii lei spitalele din Zimnicea, Videle și Turnu Măgurele.

Președintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, spune că sunt în analiză două noi solicitări de sprijin financiar pentru spitalele din Turnu Măgurele și Videle.

T.C.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*