Intervenții ale pompierilor militari în ultimele ore

În perioada 09.11.2020, ora 08:00 – 10.11.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la următoarele misiuni:
– 23 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
– un incendiu de furaje, în localitatea Călmățuiu de Sus, stins în limitele găsite, fără a se propaga la bunurile din apropiere;
– 6 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
– 5 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Salvatorii teleormăneni au continuat acțiunile de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ (Alexandria, Nanov, Poroschia, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Ciuperceni), constând în 16 misiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar și efectuarea de controale la 26 de unități de comerț și alimentație publică unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane.

Pe timpul acestor misiuni, pompierii au constatat faptul că în unele împrejurări nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au aplicat 17 sancțiuni contravenționale.

Situația continuă să fie foarte dificilă, atât la nivel național, cât și județean, ceea ce ar trebui să ne determine în a respecta cu strictețe regulile de protecție sanitară și igiena pentru a putea aduce normalitatea mai aproape și a continua activitățile de zi cu zi.

Tot ceea ce trebuie să facem cu toții este:
✅ să purtăm masca astfel încât nasul și gura să fie acoperite 😷;
✅ să ne igienizăm frecvent mâinile după contactul cu mediul extern și să evităm ducerea lor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil 🤲;
✅ să evităm locurile aglomerate și să păstrăm distanța de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru ⛔️🚻.
Doar prin eforturile noastre comune vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă dificilă!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*