Alianța USR- PLUS și-a lansat programul de guvernare

Comunicat de presă

Programul de guvernare USR PLUS a fost lansat ieri, 29 octombrie, în cadrul unei transmisiuni live.
REVOLUȚIA BUNEI GUVERNĂRI, așa cum se numește acest plan, este soluția pe care o propunem pentru România, iar Teleormanul face parte din acest plan.

Programul de guvernare este structurat într-un document amplu, care conține toate domeniile prezente în conducerea statului, și într-un set de 40 de angajamente, cu obiective clare, măsurabile, pe care le propunem în viitoarea guvernare.
Vrem să ridicăm standardele modului de a face politică în județul Teleorman, iar integritatea și competența sunt două dintre modalitățile prin care trebuie să facem acest lucru. Dacă vorbim despre competență este cazul să gândim soluții croite pentru necesitățile teleormănenilor.

Mai jos enumerăm câteva dintre soluțiile pe care ne angajăm să le livrăm într-o viitoare guvernare:

1. Fără Penali în Funcții Publice – Interzicerea ocupării de funcții publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat.
2. Bani europeni investiți în industrii ale viitorului – Dezvoltarea României prin investiții în industrii strategice la nivel european și în avantaje competitive la nivel local: tehnologie verde, digital, eco turism, industrii creative.
3. Fond de 1 miliard de euro pentru o infrastructură sanitară modernă – Constituirea unui Fond Național de Inovație în Sănătate și dezvoltarea de soluții digitalizate și de telemedicină pentru o practică medicală fără birocrație și îmbunătățirea relației medic-pacient.
4. Școala de la 8 la 5, masă caldă și școală după școală – Creșterea calității învățământului prin reorganizarea programului elevilor. Astfel, în intervalul 8.00-17.00 elevii participă la orele de studiu dimineața, la prânz au parte de o masa caldă, iar după-amiază se pot implica în activități opționale (teme, activități sportive, cluburi de interes etc).
5. „Clasa de mijloc la sate”: susținerea fermierilor mici și mijlocii – Creșterea competitivității și a performanței economice a fermierilor mici și mijlocii prin acces la: know-how, forme asociative și centre de colectare cu servicii integrate („food hubs”) și la canale de vânzare variate.
6. Zero taxe pe salariul minim – Reducere impozitării muncii prin scutirea de taxe și impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie). Aplicarea taxelor și impozitelor să se facă doar pe suma care depășește salariul minim pe economie.
7. Aducem sportul înapoi în școală̆ – Educație pentru și prin sport prin creșterea rolului formativ – educațional al sportului în școală. Regândirea orelor de educație fizică și încurajarea competițiilor școlare.

Link către programul integral: https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/usr/pages/7807/attachments/original/1603906461/USRPLUS_PG2020.pdf?1603906461
Link către cele 40 de angajamente: https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*