Șapte candidați pentru funcția de primar în Roșiori de Vede

Numai 7 candidați s-au înscris în competiția electorală pentru funcția de primar al municipiului Roșiori de Vede, la alegerile locale din 27 septembrie. Dacă la alegerile din ultimii 20 de ani numărul candidaților nu a fost mai mic de 9, acum doar PSD, PNL, PMP, USR-PLUS, ALDE, PRO Romania și PER își doresc funcția de edil șef la Roșiori de Vede și nici un independent.

Singura femeie care și-a propus să conducă administrația locală roșioreană este Alina Grigore, susținuta de PRO România. Despre candidata de la PRO România nu se știu prea multe. Nou aparută în politică, Alina Grigore este expert în evaluarea proiectelor europene și destul de apropiată de unii membri marcanți din PSD Roșiori de Vede. Până cum, aparițiile publice ale candidatei PRO România au lipsit cu desăvârșire, dar mai este timp să se facă remarcată până la alegeri.

Primarul în funcție, Valerică Cîrciumaru, candidează din partea PSD pentru un nou mandat, cu șanse mari să reușească. Adulat de unii, criticat de alții, în funcție de simpatiile politice ale fiecăruia, Valerică Cîrciumaru are cu ce să se prezinte în fața electoratului având avantajul unui mandat consumat în care a realizat niște proiecte, pe altele le-a început, iar unele nu s-au concretizat.

Liberalii au decis să-l susțină pentru funcția de primar pe Sorin Scarlat, aflat pentru prima dată în poziția de candidat la cea mai înaltă funcție de demnitate publică aleasă în cadrul autorității locale. Deși este consilier local cu experiența a două mandate și vechime în politica de dreapta ca membru PD, PD-L și PNL, după fuziunea celor două partide. inginer de profesie, Sorin Scarlat a activat doar în mediul privat, administrând cu succes propriile afaceri.

Un alt candidat aflat la a doua încercare de a fi ales primar este Constantin Berechet, care după eșecul din 2016, când a candidat din partea PMP, s-a reorientat politic și este susținut acum de PER. Până în urmă cu câteva luni, Constantin Berechet a fost consilier local ales pe listele PMP la alegerile locale din 2016.

Cel mai tânăr candidat este Costin Fierăscu de la USR- PLUS, arhitectul de numai 35 de ani care vrea să schimbe Roșioriul ,”stradă cu stradă” și are o altă viziune despre cum se “reconstruiește încrederea comunității în ea însăți”. Tânărul candidat al Alianței USR- PLUS face primii pași în politică asumându-și imensa provocare de a obține voturile și încrederea roșiorenilor pentru funcția de primar.

PMP Roșiorii de Vede mizează pe șansa lui Constantin Stăvărache de a ajunge primar în Roșiorii de Vede, după reconstrucția din temelii a organizației locale. Constantin Stăvărache, fostul lider al USR Roșiori de Vede a reușit în doar câteva luni să câștige încrederea conducerii PMP care l-a propus candidat la funcția de primar. Candidatul PMP activează în mediul privat, iar singura experiență administrativă este cea a propriilor afaceri.

Virgiliu Cocoșilă, candidatul ALDE la funcția de primar, este inginer de profesie, vicepreședinte al Consiliului județean Teleorman la final de mandat și un politician destul de cunoscut printre roșioreni. Și-a asumat rolul de candidat la funcția de primar și crede în șansa lui, chiar dacă partidul care îl susține nu se află printre preferințele majorității celor cu drept de vot.

Teoretic, cei șapte candidați roșioreni pornesc cu șanse egale în cursa electorală. Practic, doar unul are avantajul de a fi primar în funcție și poate puncta la capitolul am făcut, în timp ce pentru ceilalți există doar varianta vreau să fac. Care dintre candidați va câștiga încrederea roșiorenilor, vom afla abia la sfârșitul zilei de 27 septembrie. Mult succes, tuturor!

Teodora Ciofalcă

3 comentarii

  1. Tovarasul valerica isi pune iar in miscare haremul. Nu pricepe,fosila, ca timpul lui a expirat. Incearca sa mai imbete fraierii cu apa ruginita de la robinetul orasului. Groasa piele are! Va fi el scarpinat pe ea de dna, nu mai e mult.Hai, damelor de companie ,’tineti-ii trena’ !

  2. Azi 31.08.2020 doua slugi ale lui Valerica snamenie (2 la metru) in uniforma de politisti locali (gardieni ) au fost prezenti cu automobil nou ,neinmatriculat pe strada cap. Ghencea la orele 15 -16 . motivul : ca sa stea degeaba . timpul trece leafa de zeci demilioane merge- din impozitele bietului cetaten. NU VA ESTE BA RUSINE ! DOI VLAJGANI TINERI STAU FACAND UMBRA PAMANTULUI DEGEABA SI CU CONSUM DE COMBUSTIBIL. Cand au vazut ca cetatenii se uita la ei cum stau ca niste handralai ore intregi s-au facut ca opresc O singura MASINA care circula prin loc interzis -fara a aplica legea desi pe langa ei in acest timp au trecut zeci de automobile ce incalcau flagrant legea. La asa primar asa galigani : putori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*