Polițiștii locali nu prea știu să scrie, dau amenzi preferențial și au un mod inedit de a transmite procesele verbale de contravenție

Politia Locala Roșiori de Vede a găsit o metodă inedită de a trimite procesele verbale de contravenție celor pe care i-au amendat. După trei săptămâni de la constatarea contravenției, pentru că atât le-a luat să scrie procesul verbal, se deplasează la domiciliul “andrisantului”, cu mașina din dotare și lipesc amenda pe poartă, să vadă toata lumea cât sunt ei de vigilenți cu cei care încalcă legea. Poate că seviciile poștale sunt mai scumpe decât benzina pentru mașina de serviciu sau cel amendat trebuie expus disprețului public pentru fapta comisă. Este bine de știut dacă acesta este scopul suprem al poliției locale roșiorene,dar și de ce legea se aplică preferențial?

Dacă niște tineri se adună într-un parc, imediat apare și un agent de pază cu pretenții de polițist și aroganță maximă care face pe importantul cu cei civilizați. Când vine vorba de țiganii care încalcă legea în mod frecvent și evident, “localilor” le piere curajul. O altă categorie favorizată de Poliția Locală sunt jucătorii de table și rummy pe bani, care consumă nestingheriți băuturi alcoolice, în parc. Pe aceștia nu-i deranjează pentru că ” îi cunosc”.

Jenant, să fii pilițist local, să constați o contravenție și să te duci la sediu ca să o scrie altcineva. Așa procedează Poliția Locală Roșiori de Vede unde pare că s-au adunat prea mulți neștiutori de carte, dar plini de zel și tupeu mai mare decât permite bunul simț. De când cu pandemia, polițiștii locali au fost băgați prea mult în seamă, dintr-un motiv bun, dar care a scos la iveală nu numai neputința și neștiința unei adunături de paznici ajunși peste noapte funcționari publici, dar mai ales complicitatea autoritățiilor publice locale care tolerează incompetența și clientelismul de orice fel.

T.C.

3 comentarii

  1. Perfect adevărat, tot ce descrie jurnalistul în acest reportaj. Cu o singura mențiune :uneori, polițiștii locali au curajul sa scrie ei înșiși procesul verbal. Iar atunci dau adevărata măsură a incompetenței :nume sau adrese scrise greșit, greșeli gramaticale flagrante și altele. Deh… Trebuie sa își justifice și ei Loganurile nou-nouțe primite pentru a-și face datoria,, scrofulos”. Așteptăm să vedem cum patrulează pe jos și sancționează pe cei care își bat joc cu adevărat și pe cei care distrug bunurile și sfidează bunul simț! Speram ca în următorii 4 ani sa vedem o reformare a acestei instituții, păstrând pe cei profesioniști – și sunt câțiva – și trimițând acolo unde le este locul pe cei incompetenți.

  2. tot ce scrie in articol este adevarat . ei sunt slugile primarului (o znamenie de pe la casa de copii). pot proba cu documente cum a trebuit sa pierd timpul prin judecatorii si parchet ca sa demonstrez ca o potecuta lata de 40-50 centimetri NU POATE FI TROTUAR ori ca pe acolo unde nu sunt trotuare NU POT CIRCULA AUTOVEHICULE vezi str.caporal Ghencea unde chiar politia rutiera si gardienii publici -slugile primarului incalca legea .

  3. Este adevarat in totalitate! Au greșit numele din procesul verbal cu buletinul in fata, nu cunosc contravențiile și procedura de aplicare a unei contravenții. Dacă e un grup mai mare de persoane nu își fac apariția, nu risca nimic, dacă văd doar doi trei tineri apar de nicaieri. Plus de asta, sar imediat cu amenzile in loc sa dea avertisment cum se procedează la prima abatere, eu nu au auzit de așa ceva. Se cred prea importanți pentru studiile pe care le au!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*