Crimă odioasă la Dobrosloveni- Olt. Autorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, în data de 8 august, reţinerea unui barbat in varsta de 42 ani din comuna Dobrosloveni, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 12.30, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt se arată că

în seara zilei de 07.08.2020, în timp ce se aflau la locuinţa inculpatului S.P. din com. Dobrosloveni, sat Reşca, jud. Olt,  pe fondul unui conflict spontan, apărut ca urmare a  consumului de alcool şi generat de propunerea victimei M.I. (un bărbat în vârstă de 49 ani, din aceeaşi localitate) de a întreţine relaţii sexuale, autorul a agresat-o fizic aplicându-i multiple lovituri cu pumnii, picioarele, cu corpuri contondente, respectiv un fier beton, o coadă de mătură şi un ciomag, i-a comprimat regiunea toracică cu picioarele, producându-i un traumatism toracic cu multiple fracturi şi rupturi de organe interne, după care a târât-o pe victimă, care era în stare de inconştienţă,  în afara curţii, a dezbrăcat-o şi abandonat-o într-un şanţ, în apropierea casei, la scurt timp survenind decesul.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 08.08.2020, rezultă că moartea victimei M.I.  a fost violentă, s-a produs în dimineaţa zilei de 08.08.2020 şi s-a datorat hemoragiei interne, urmare a unui traumatism toracic, cu multiple fracturi costale cu rupturi de organe interne toracice.

Leziunile traumatice toracice s-au putut produce prin comprimare între două planuri de rezistenţă şi au legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate cu decesul.

S-a mai consemnat că victima a prezentat leziuni traumatice, respectiv echimoze periorbitare, dungi echimotice şi multiple zone excoriate ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure dintre care unul alungit şi târâre în condiţiile stabilite de anchetă.

Prin încheierea nr. 59 din data de 08.08.2020, Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a inculpatului S.P., pe o durată de 30 de zile.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*