Aproape 500 mii lei din bugetul local pentru reabilitarea Cavoului Arizan

La un an distanță față de prima încercare de aprobare a documentației de avizare a lucrărilor de investiții pentru reabilitarea Cavoului Arizan din Roșiori de Vede, devizul general a fost actualizat și se află pe masa Consiliului local pentru aprobare.

 Într-o ședință extraordinară a CL Roșiori de Vede, din iulie 2019, când trebuia aprobată documentația de avizare a lucrărilor pentru acest obiectiv de investiții, au existat niște obiecții privind costurile care se ridicau la aproape 1,7 milioane de lei. Suma aceasta, suportată din bugetul local, li s-a părut enormă pentru renovarea unui cavou din mijlocul cimitirului și chiar s-a propus, atunci, construirea un muzeu dedicat familiei Arizan în centrul municipiului, cu mai puțini bani, pentru a cinsti memoria salvatorilor orașului.

Conform devizului actualizat, reabilitarea edificiului funerar, aflat pe Lista monumentelor istorice din 2015, la categoria cavou, grupa valorică B, valoarea totală a lucrărilor este de 498.604 lei. În documentația tehnică întocmită de un birou de arhitectură din București este prevăzută “reabilitarea monumentului prin înlocuirea elementelor friabile, așa cum indică expertiza de structură, prin izolarea și îndepărtarea materialelor uzate, cum indică expertizele pe elementele de lemn, metal sau componente artistice, precum și completarea elementelor decorative.” Finanțarea acestei investiții este asigurată din bugetul local al municipiului Roșiori de Vede.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*