Vera Mitran, candidatul PNL și soluțiile sale pentru o administrație eficientă în Alexandria

Veronica Mitran, candidat PNL la funcția de primar al municipiului reședință de județ, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, o parte a programul său pentru o “nouă guvernare urbană” în care sunt menționate probleme stringente ale orașului dar și soluțiile pentru rezolvarea lor.

La conferința de presa au fost prezenți liderul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu și presedintele interimar al PNL Alexandria, Gabriel Nadrag care au declarat că sunt alături Vera Mitran în competiția electorală pentru funcția de primar în Alexandria.

Propunerile candidatei PNL se pliază pe nevoile imediate ale comunitatii, dar cu efecte pe termen lung pentru oraș și cetățenii săi. Un exemplu elocvent este cel privind reconstrucția întregii rețele de apa și canalizare a orașului prin care se rezolvă problema calității apei și a serviciilor pentru populație furnizate de operatorul local. Asigurarea confortului termic în apartamente prin aveloparea rapidă a blocurilor din oraș cu utilizarea corectă si competentă a fondurilor europene în acest sens, reabilitarea subsolurilor, realizarea de spații închise în Piața PECO pentru funcționarea acesteia și în timpul iernii, construcția de parcări supraetajate pe structură metalică și schelet ușor în zonele cheie ale orașului, reducerea tarifului la plata cu ora în parcări și stabilirea unui tarif pe zi sunt câteva dintre soluțiile propuse de Vera Mitran pentru Alexandria.

Tot la capitolul infrastructură, candidata liberală consideră că prin accesarea fondurilor europene și folosirea banilor în mod transparent și eficient se pot asfalta străzile din afara zonei centrale a orașului, care se afla într-o stare deplorabilă.

Pentru revigorarea ecomonica, acordarea de facilități investitorilor și încurajarea antreprenorilor locali sunt esențiale și la îndemâna administrației locale care poate acorda spații sau terenuri pentru cei care dezvoltă afaceri, cu condiția să mențină locurile de muncă create pentru o perioadă de minim 3 ani și chiar să ofere servicii gratuite de consultanță pentru micii întreprinzători.

Vera Mitran își propune eliminarea firmelor căpușă, refacerea turismului local, creșterea sectoarelor cu cea mai mare valoare adăugată, identificarea sectoarelor lipsă în economia locală, programe de reciclare în care strângerea produselor reciclabile este răsplătită cu bonuri de masă, folosirea energiei solare, dezvoltarea unei bariere verzi de pădure în jurul orașului, extinderea zonelor verzi și înființarea a două parcuri în zonele pădure – izvor și PECO, , încurajarea și promovarea meșteșugurilor locale, renovarea clădirilor monument din Alexandria și încurajarea antreprenorilor culturali locali.

În calitate de candidat la funcția de edil șef al municipiului Alexandria, Vera Mitran are ca prioritate oamenii și siguranța lor, educația copiilor și încurajarea performanței școlare, de aceea propune creșterea burselor de merit ale elevilor cu 100% pentru care a găsit și sursa de finanțare, firmele căpușă ce se înfruptă din banii publici.

O altă propunere demnă de atenția electoratului este cea privind dotarea poliției locale cu camere video de corp și gps pentru a verifica dacă se respectă traseele de patrulare prin toate sectoarele orașului, nu doar în zona centrală.

Vera Mitran, membru PNL, fără funcție de partid, licențiată în contabilitate- finanțe și drept a ales să candideze la primărie pentru că își dorește ca ” Alexandria să se schimbe în bine, după 25 de ani de administrație locală PSD. O schimbare este normală și necesară, iar Alexandria are nevoie de lideri noi”.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*