54 de sancțiuni contravenționale și 9 permise de conducere reținute pentru abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, dintre care 46 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii teleormăneni au constatat 80 de infracțiuni privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și peste 100 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către șoferi.

DOSARE PENALE ÎNTOCMITE DE POLIȚIȘTI LA REGIMUL RUTIER

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului în cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani din comuna Botoroaga, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, prezentând halenă alcoolică.

 La data de 11 mai, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Videle au depistat un bărbat în vârstă de 60 de ani din comuna Botoroaga în timp ce conducea un autoturism pe localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în cazul unui bărbat în vârstă de 32 de ani din localitate.

 La data de 11.05.2020, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Alexandria – Pitești, bărbatul ar fi intrat în coliziune cu un gard și un stâlp de susținere a rețelei de electricitate. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care fost condus la spital, unde a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*