Informații la care presa nu are acces sunt asumate de politicieni, în nume personal

Autoritățile continuă să țină ziariștii la distanță abordând o atitudine de sfidare a realității care, mai ales  acum, poate periclita viața tuturor, nu doar rolul presei, În acest context total ambiguu, unii se folosesc în mod josnic de emoția publică în interes personal sau de grup. Așa am ajuns noi, ziariștii din Teleorman să apelăm la surse neoficiale, să urmărim ambulanțe, să stăm la pândă pe lângă spitale sau să încingem telefoanele într-o încercare disperată de a informa cetățenii cât mai corect și la timp despre ce se întâmplă în județul lor.

De ceva timp primim doar niște comunicate seci în care sunt actualizate  cifre, în rest, doar întrebari  fără raspuns pentru că nimeni nu vrea măcar să confirme sau să infirme ceea ce aflăm pe surse. Ore în șir am încercat să aflăm de ce o pacient pozitiv la coronavirus a fost plimbat între spitale pentru ca in final să fie transportat la București. Aflăm pe surse despre persoane infectate, despre cadre medicale care pot intra în izolare pentru că au luat contact cu cei infectati fără știe și sa se protejeze corespunzator, iar autoritățile tac. Noile cazuri sunt trecute sub tăcere, doar pentru presă.

Astăzi, singurele informații despre cei doi minori despărțitț de familie și trecuți în grija statului pe motiv de coronavirus au venit pe surse, neconfirmate oficial de nici o autoritate publică. În zadar am încecat să aflăm care este situația copiilor, ce se întâmplă cu ei.  Surpriza a venit în miez de noapte de la președintele consiliului județean Teleorman, care n-a avut timp de ziariști pentru că era  ocupat să scrie pe facebook tocmai despre acești copii și despre cât de bine vor fi îngrijiți în institutia publică din subordinea sa.

Așa înteleg autoritățile  să comunice cu presa, iar aceasta atitudine ne poate costa enorm pe toți. Poate că scopul decidenților vremii este ca oamenii să știe cât mai puțin din ce se întâmplă cu adevarat, pentru ca un om neinformat este ușor de manipulat.

Teodora Ciofalcă

 

 

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*