Primăria alocă fonduri pentru roșiorenii aflați în dificultate

Roșiorenii aflați în izolare și cei cu vârsta peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor vor primi cele necesare traiului zilnic de la autoritățile locale. În ședinta de astăzi a consiliului local va fi aprobată suma necesară și modalitatea de acordate a acestor ajutoare sociale.

În situație de urgență comunitatea locală are obligația de a-și proteja cetățenii, iar acum, în Roșiorii de Vede se află 31 de familii în izolare, dar și persoane peste 65 de ani făra nici o formă de sprijin, identificate în lista cu persoane intrate în țară sau contacți ai acestora.

Aceste persoane au nevoie de alimente pentru că au fost plecate din țară și nu au provizii în gospodărie. Hrana lor, pe durata celor 14 zile de izolare va fi asigurată prin Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei municipiului Roșiorii de Vede. Fiecare persoană aflată în izolare la domiciliu va primi un pachet cu alimente de bază, carne, ulei, zahăr, făină, conserve și alte produse alimentare în valoare 150 lei.

Vor primi autor și  vârstnicii cu peste 65 de ani, care nu au susținători legali sau înregisterează venituri de sub 500 lei/persoană. Pachetele vor fi distribuite la domiciliul beneficiarilor de echipe mobile formate din salariați ai primăriei și voluntari.

Pentru acordarea acestor ajutoare sociale de urgență a fost alocată Directiei de Asiatenta Sociala suma de 150.000 lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția autorității locale.

În aceste zile, Primăria municipiului Roșiorii de Vede a desfășoară  o amplă acțiune de identificare a tuturor persoanelor vâstnice aflate în dificultate pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie.

În municipiul Roșiorii de Vede sunt 5601 persoane cu vârsta peste 65 ani, conform listelor oficiale.

T.C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*