Au fost identificați și testați trei contacți ai bătrânei din Alexandria infectate cu COVID-19

Primul caz de infectare cu COVID-19 în Teleorman a alertat autoritățile care au deschis o anchetă epidemiolegică pentru identificarea persoanelor cu care bătrâna de 71 de ani din Alexandria a fost în contact de la data sosirii sale din Spania și până la momentul testării.

Astăzi, prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu a declarat într-o conferință de presă că până acum au fost identificate, cu ajutorul poliției, trei persoane care au fost în contact cu bătrâna. Aseară s-au recoltat probele și au fost trimise la București pentru testare, iar în curând va fi comunicat rezultatul în cazul acestor trei contacți. Prefectul a precizat că starea bătrânei este bună și se află permanent sub supraveghere medicală.

Acum, în centrul de carantină de la tabăra Dunărica sunt 16 persoane, iar alte 155 sunt izolate la domiciliu. Începând de aseară, orele 21.00, s-a luat măsura ca toate persoanele ce vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19 să intre în izolare la domiciliu, dacă nu prezintă simptome. Pentru cei care vin din state unde s-a instituit carantina s-a luat măsura ca aceștia să meargă direct în carantină.

Autoritățile teleormanene asigură cetățenii că în acest moment nu sunt motive de îngrijorare, dar trebuie să fim precauți.

T.C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*