Prefectul județului Teleorman lămurește problema condițiilor de carantină de la Dunărica

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la trei zile după apariția în spațiul public a unor informații privind condițiile necorespunzătoare în care sunt cazate persoanele aflate în carantină la tabăra Dunărica, prefectul județului Teleorman a făcut primele declarații pe acest subiect. Liviu Dumitrașcu spune că a verificat împreună cu reprezentanții Ministerului de Interne și DSP Teleorman condițiile de carantină de la Dunărica și a vorbit cu toate  persoanele aflate în centru. Responsabil de asigurarea hranei, a personalului de specialitate și a celorlalte servicii necesare desfășurării activității din centrul de carantină a fost Spitalul orășenesc Zimnicea.

În urma reclamațiilor primite, DSP Teleorman a încheiat contract cu o firmă specializată de catering care asigură hrana persoanelor afate în carantină. În ceea ce privește curățenia în spațiile de cazare, prefectul a ținut să precizeze că toate spațiile au fost dezinfectate, iar gândacii și ploșnitele de care s-a vorbit nu există și era vorba doar de niște insecte zburătoare care au intrat pe ferestrele unde nu au fost închise plasele.

Dacă primele persoane ajunse în centrul de carantină nu au avut ce le trebuie în prima zi de izolare este doar vina spitalului Zimnicea. Chiar astăzi, prefectul județului Teleorman va trimite o informare ministrului  Sănătății despre modul defectuos în care a acționat conducerea spitalului Zimnicea, când au fost aduse primele persoane în carantină și despre faptul că managerul spitalului a incalcat de mai multe ori hotărârile CNSU și a ale CJSU. Totodata, va notifica Primăria și Consiliul Local Zimnicea să ia măsurile care se impun în acest caz.

Cu sprijinul Primăriei Zimnicea s-a rezolvat și problema meselor care lipseau din camerele centrului de carantină Dunarica. Dacă cu hrana și  condițiile de cazare s-au rezolvat in mare parte problemele, cea mai mare nemulțumire a celor aflați în carantină este izolarea, pe o perioada destul de lungă.

Primele teste privind infectarea cu coronavirus pentru 12 din cele 14 persoane aflate în carantină sunt negative, urmand ca în cursul zilei de astăzi să se comunice rezultatul și pentru utimele două trimise ieri.

Instituția prefectului județului Teleorman a solicitat Consiliului județean să aloce din fondul de rezervă sumele necesare achiziționarii de combustibil pentru tabăra Dunărica.

La nivelul județului Teleorman au mai fost identificate două spații pentru carantină care vor fi preluate de DSP Teleorman de la administratorii acestora.

Teodora Ciofalcă

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*