Deputatul PMP, Doru Coliu vrea să știe cât de pregătit este Spitalul județean Alexandria pentru COVID-19

Îngrijorat de faptul că autoritățile pot scăpa situația de sub control în caz de răspândire rapidă a noului virus COVID-19, deputatul pentru Diaspora și președinte interimar al PMP Teleorman, Doru Coliu i-a adresat câteva întrebari, pe acest subiect, directorului  Spitalului județean Alexandria prin intermediul unei scrisori deschise. Mai exact, deputatul PMP vrea să știe cât de pregătiți sunt să-și protejeze personalul și să trateze pacienții cu Coronavirus în cazul apariției unor focare în județul Teleorman. Redăm integral textul scrisorii adresate doctorului Alexandru George Dobre.

“Subiect:
Câte paturi cu instalații de ventilare a pacienților ce prezintă afecțiuni pulmonare, infectați cu virusul Corona-19 are spitalul județean Teleorman?
Ați cerut fonduri pentru suplimentarea acestor instalații de ventilare?
Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care provoacă infecții la om. Exista dovezi conform cărora 7 Coronavirusuri provoacă boli la om putând duce la apariția unor focare precum cele cauzate de MERS-COV și SARS. Noul coronavirus COVID-19 are o tulpină de coronavirus care nu a mai fost identificată la om, prin urmare reprezintă un motiv de îngrijorare pentru sănătatea publică. În calitate de director al spitalului județean sunteți pregătiți din punct de vedere al medicamentelor, materialelor sanitare și al paturilor prevăzute cu instalații de ventilare sa luptați cu acest virus? Pneumonia produsă de noul coronavirus la cetățeni poate fi tratată în spitalul județean Teleorman? Ce persoane sunt predispuse a fi infectate cu acest virus? Ce măsuri ați luat pentru securitate, astfel încât nici un cetățean care ar fi suspect de coronavirus sa nu pătrundă în spital? Ce măsuri de igienă s-au luat la nivelul spitalului atât pentru angajați cât și pentru pacienții internați cu coronavirus COVID-19?
Vă întreb toate aceste lucruri deoarece în Italia, această situație a escaladat și acum sunt nevoiți să trieze ce pacienți primesc acest tratament și cine nu.
O situație dramatică prin care nu vreau să treacă nici un român, cu atât mai mult cetățenii județului Teleorman!”

Fiind vorba de cea mai mare unitate medicală din județ și despre o situație fără precedent prin care trec românii din țara ți din afara ei, așteptăm și noi cu interes reacția conducerii Spitalului județean Alexandria.

T.C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*