Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declarații de presă după un control inopinat în Teleorman

După un control inopinat în instituțiile din Teleorman subordonate Ministerului Muncii, Violeta Alexandru, ministrul Muncii a facut declarații  in cadrul unei conferințe de presa ce a avut loc la sediul PNL.

Ministrul Muncii împreună cu de secretarii de stat Alin Ignat, Tudor Polak și președintele ANOFM au petrecut câteva ore  la Casa județeana de Pensii, AJOFM, ITM și AJPIS Teleorman pentru a afla de la fața locului cum se desfășoară activitatea în aceste instituții si pentru a identifica disfunctionalitățile din sistem. Ministrul Muncii a ținut să precizeze că și la Casa de Pensii Teleorman vor fi desființate ghișeele pentru că cetățeanul trebuie tratat cu respect.

O problemă serioasă care generează adevarate drame este lipsa arhivelor gestionate de agenții economici și o mulțime de oameni sunt în situația de a nu li se recunoaște vechimea în muncă pentru că nu mai există documente, a mai spus ministrul Muncii. Întrebată despre situația pensiilor și salariilor din sectorul bugetar, dacă vor fi tăieri sau majorări, Violeta Alexandru a susținut că nici un venit nu va fi diminuat, iar pentru creșterile de pensii din acest an banii sunt prevăzuti în buget și legea va fi aplicată.

Și președintele ANOFM s-a arătat nemulțumit de modul în care sunt tratați oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă de catre funcționarii institutiei, de câte documente inutile li se cer. În atenția demnitarul a fost și situația  măsurilor active privind stimularea ocupării forței de muncă în județul Teleorman.

În scurta sa vizita la AJPIS Teleorman, secretarul de stat, Alin Ignat a identificat câteva probleme, arhiva și intretțnerea spatților pe care le deține institutia și deficitul de resursă umana din instituție

La ITM Teleorman a fost vizată  inspecția muncii unde va face o evaluare completa a activității cu accent pe eficiența controalelor și adaptarea planurilor de control la situația din teren.

Ministrul Muncii a precizat că astfel de controale inopinate au loc în toată țara pentru că realitatea din teren este diferită de cea  dintr-un birou de la minister și doar așa se pot identifica problemele punctuale din instituțiile care lucrează direct cu cetățeanul pentru a găsi cele mai bune solutii de rezolvare.

T.C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*