Numărul teleormănenilor izolați la domiciliu crește de la o zi la alta

Conform ultimelor date comunicate de DSP Teleorman, numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu a ajuns la 63. Acestea sunt sub supraveghere epidemiologică pentru o perioada de 14 zile. În numai 24 de ore numărul persoanelor monitorizate de DSP a crescut de la 50 la 63, dar acestea nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus și au o stare de sănătate bună.

Spațiile de izolare și carantină au fost amenajate dar echipamentele de protecție lipsesc

Autoritățile din Teleorman au luat toate măsurile pentru amenajarea spațiilor de izolare și carantină în caz de nevoie, la apariția unor cazuri suspecte de infectare cu virusul COVID 19. S-au stabilit și amenajat zone de izolare și recoltare de probe în mai multe zone ale județului, la secțiile de boli infecțioase ale spitalelor din Alexandria, Turnu- Măgurele și Roșiorii de Vede, precum și două locații pentru carantină.

Singura problemă nerezolvată până în prezent este cea a costumelor de protecție pentru personalul medical ce intră în contact cu persoanele suspecte de infectare cu coronavirus. Nu sunt suficiente măști cu filtru, ochelari și viziere, iar acele combinezoane speciale sunt aproape imposibil de găsit. La nivelul județului Teleorman există doar 10 costume de protecție, cele puse la dispoziție de ISU Teleorman. Cum nici medici epidemiologi nu prea sunt în judet, cea mai mare parte a responsabilității în ceea ce privește procedurile de prevenire și interventie îi revine doctoriței Luminița Dumitrașcu, șefa Departamentului de Sănătate Publică și singurul medic epidemiolog de la DSP Teleorman.

T.C.

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*