Funcții cu dedicație pentru toți partenerii de combinații pe bani publici

Nu mai este un secret pentru nimeni că numirile în funcții publice nu se fac exclusiv pe competență, cum este normal, ci mai ales pe fondul prieteniilor și  parteneriatelor de afaceri. Combinațiile și încrengăturile benefice pentru șmecherii care s-au înfiripat în politică au efecte pe termen lung. Așa se explică propunerile spectaculoase pentru funcțiile publice despre care s-a tot vorbit în ultimele zile. Cum nimic nu este întâmplător, mai ales în politica, nici susținerea pe care i-o asigură Teodor Nitulescu lui  Constantin Berechet la conducerea Prefecturii Teleorman nu este doar o simplă negociere pentru accederea la putere a PMP-ului.

Legăturile dintre cei doi sunt mult mai profunde și datează de pe vremea când dețineau funcții importante și aranjau contracte pentru lucrări publice pe bani mulți. Un astfel de contract este cel pentru contrucția săli de sport a CSS Toșiorii de Vede din curtea Școlii Gala Galaction, lucrare în valoare de câteva milioane de lei, 4,5 la început, dar neterminată nici pâna acum. Investiția a ajuns pe mâna și în pixul foștilor PDL-iști, Nițulescu, Berechet și Amariei, unul deputat, altul director la DJS Teleorman , iar ultimul inspector general la ISJ. Pe modelul parteneriatului dintre Nițulescu și Pîrvulescu din afacerea cu Spitalul TBC, firma Pefin obține contractul de execuție a lucrărilor de contrucție a sălii de sport, cu sprijinul celor care aveau  controlul banilor.

De-a lungul anilor s-au tot păpat banii alocați pentru această investiție care nici acum, după 10 ani, nu a fost finalizată. Pentru rolul său în afacere, nu a fost uitat nici Constantin Amarie al cărui nume s-a aflat,recent, pe lista scurtă a propunerilor de prefect în Teleorman. Pentru că nu i-a ieșit această varianta și mai avea alte datorii de plătit, Nițulescu a continuat tratativele pentru funcția de subprefect în favoarea lui Berechet, cel care știe cel mai bine cum dedesubturile acestei afaceri cu sala de sport, de la început și până în zilele noastre.

Poate unii încă se mai întreabă de ce are Teodor Nițulescu atât de multă influență în PMP? Foarte simplu, Băsescu mai are de plătit la datoria din 2007 când cei doi parlamentari PSD, Teodor Nițulescu și Constantin Amariei și-au declarat public susținerea pentru Traian Băsescu, într-o scrisoare deschisă, dupa ce votaseră în Parlament pentru suspendarea acestuia din funcția de președinte, motiv pentru care au fost și excluși din PSD. Au rămas, în schimb, alături de Traian Băsescu și nu le-a fost rău, unul a ajuns din nou prefect, altul șef la ISJ și chiar dacă s-au plimbat pe la mai multe partide au păstrat legătura cu fondatorul PMP. Nimeni nu  poate să tragă mai bine sforile în Teleorman pentru PMP decât Teodor Nitulescu, iar proaspătul interimar, Doru Coliu, nici măcar nu realizează în ce s-a băgat.

T.C.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*