Doi subprefecți în buzunarul lui Teodor Nițulescu. Încurcate sunt ițele politicii în Teleorman!

Personaj versat în jocuri politice și  un caracter versatil, Teodor Nițulescu și-a pus deja în buzunar viitorii subprefecți din Teleorman. În scurt timp va  deveni oficial tot ce am aflat până acum doar pe surse. Zilele trecute vă spuneam despre iminenta numire a lui Constantin Berechet pe una dintre funcțiile de subprefect, pe filiera Nițulescu- PMP, urmând ca al doilea post să-i revină unei doamne, cel mai probabil sora deputatului ALDE, Ică Calotă.

Cum în politica lucrurile se schimbă de la o zi la alta și totul se negociază, lui Teodor Nițulescu i-au ieșit cărțile și  pentru al doilea  subprefect unde va ajunge nimeni alta decât Nicoleta Voicu, nora fostului viceprimar al Alexandriei, Nini Voicu și  fina lui Nițulescu. Cea care i-a fost  șefă de cabinet prefectului Liviu Dumitrașcu, într-un alt mandat, acum îl va seconda din poziția de subprefect.

În ciuda tuturor zvonurilor, mai toate confirmate până acum, secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu a declarat pentru ziarul Contrapunct că “la Teleorman, ambii subprefecți  vor fi de la PNL”.

Finanțele, conduse de un profesionist propulsat de PSD

Numirea lui Daniel Toma la conducerea Administrației județene a Finanțelor Publice Teleorman nu a surprins pe nimeni, mai ales că numele sau a fost intens vehiculat în ultima vreme. Prezentat ca un profesionist în materie de finante nu putem să trecem cu vederea că a fost propulsat și susținut de PSD pentru functia de șef serviciu pe care a ocupat-o, că doar nimic nu s-a miscat în functiile publice fără știrea și acordul lor.

De fapt, cam toata familia Toma este angajată la stat, fratele și cumnata la CJ Teleorman, sora la ITM, iar despre tatăl noului șef de la finante se aude că ar fi fost șofer la Consiliul județean. Dintre toți liberalii de vază din județ, capabili să ocupe această funcție, Eugen Pîrvulescu a propus un psd-ist.

Adrian Florescu, demis a treia oară de PMP pentru un fâs de 3%

Cât a fost la conducerea PMP Teleorman, Adrian Florescu nu s-a agitat prea mult, a lăsat ca totul să curgă de la sine, lent, fără batai de cap, fără stres, pentru nu-i permite nici sănătatea. PMP Teleorman nu a avut decât procente mici la toate rundele de alegeri, dar pe Florescu l-a lovit norocul de câte ori a fost demis. Prima dată l-a repus în funcție primarul de la Mavrodin, a două oară l-a salvat prietena lui, Violeta Ionescu, când a caștigat alegerile locale parțiale de la Olteni și a făcut de râs partidul cu mizeriile pe care le face de când este primar.

Eșecul răsunător de la prezidențiale l-a costat funcția de președinte pe Adrian Florescu, demis a treia oară și înlocuit rapid cu un deputat ales în Diaspora, Doru Coliu.

Politică și amor la vârful PMP

Numirea lui Doru Coliu la conducerea PMP Teleorman, aparent justificată, ascunde și câteva picanterii. Relațiile sale cu acest județ s-au adâncit datorita relației amoroase cu o cunoscută jurnalistă din Alexandria. Ea, tânără și fără obligații, el un pic mai copt, căsătorit și doi copii, s-au cunoscut și  s-au plăcut, iar acum locuiesc împreună la București, unde distinsul deputat, doar cu diploma de bacalaureat, are servici.

Munca de deputat și tânara iubită îl vor solicita destul de mult, așa că Doru Coliu nu prea va avea  timp pentru  filiala PMP Teleorman. În absența sa, de treburile politice se vor ocupa Doinița Dobre și Teodor Nițulescu.

Degringoladă pe scena politică teleormăneană

Toți sunt debusolați în Teleorman, de la toate partidele. De când nu mai e Dragnea să-i organizeze  și să-i așeze la locul lor, nu-și mai găsesc calea și rostul, sunt amețiți complet. Cât  a fost Dragnea stăpân peste județ,  politicienii de stânga sau de dreapta, de centru sau unde bate vîntul prielnic, erau cu toții mai așezati pentru că el avea directive clare pentru fiecare. Acum, altcineva destul de abil profită din plin de  această degringoladă politică. Doar Teodor Nițulescu  a prins valul și  revine în forță pentru a lua frâiele PMP.

T.C.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*