Bătrână ucisă pentru 10.000 lei și un telefon Motorola. Autorul a fost arestat

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au reținut un bărbat, în vârstă de 48 ani, Tibi Ciucă din comuna Orlea județul Olt, pentru omor calificat şi tâlhărie calificată.
Pe data de 11.12.2019, în jurul orelor 20:00, inculpatul a intrat în curtea locuinţei victimei C. E. din comuna Orlea și, profitând de starea de vulnerabilitate, datorată vârstei victimei, respectiv 83 de ani, a lovind-o cu pumnii, după care a ștrangulat-o. După ce și-a lăsat victima fără suflare, i-a luat acesteia 10.000 lei şi un telefon mobil Motorola apoi a fugit și s-a ascuns. Trei zile mai târziu a fost depistat şi prins în trafic, într-o maşină de ocazie, de către lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Olt.
Victima a fost găsită abia pe 13.12.2019, în jurul orelor 14:00, la domiciliul acesteia din comuna Orlea.
“Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. E. a fost violentă. Ea s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare (fracturi cartilaj tiroid).Leziunile traumatice constatate s-au putut produce, cel mai probabil, la data de 11.12.2019, prin lovire de corpuri dure şi comprimare cu mâna (ştrangulare).
Între leziunile traumatice constatate la nivelul gâtului şi decesul persoanei, există legătură de cauzalitate directă necondiţionată. Decesul bătrânei poate data din 11.12.2019”, se arata in comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Ieri, procurorii  au solicitat arestarea preventivă a inculpatului Ciucă Tibi, cunoscut cu antecedente penale, pentru o durată de 30 zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi si libertăți.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*