Ultimele aranjamente din culisele puterii. ALDE și PMP Teleorman, primii beneficiari ai guvernării liberale.

Teleormanul a devenit județ de sacrificiu pentru guvernarea liberală care promoveaza în funcții importante oameni de la ALDE și PMP. Primii chemati la împărțeala funcțiilor din teritoriu au fost cei de la ALDE, partid de 5 procente în Teleorman, care a impus prefectul județului, pe Liviu Dumitrașcu și aproape sigur va avea un subprefect iar, conform surselor noastre, pe acest post va fi numită  sora deputatului Ică Calotă.

Liderii unor partide se întreabă, pe bună dreptate, cum este posibil ca în Teleorman ALDE să pună prefectul și un subprefect? Sursele nostre spun că vor avea chiar mai mult pentru că negociatorul șef al numirilor politice  din județul Teleorman vrea pentru oamenii lui  conducerea Finanțelor Publice, a Casei județene de Asigurări de Sănatate și altele la fel de importante.

Nici PMP nu se lasă mai prejos și dacă tot se poate vor și ei un post de subprefect pentru Constantin Berechet, profesor de sport, antrenor de fotbal și consilier local la Roșiorii de Vede unde chiar a mimat pentru  o  scurtă vreme opoziția la PSD. Nu doar acestea sunt calitățile ce-l recomandă pentru funcția de subprefect, ci mai ales prietenia cu Teodor Nițulescu, susținătorul său din umbră. Informația că Teodor Nițulescu este cel care a negociat și obținut  pentru PMP Teleorman funcția de subprefect, dar cu dedicație pentru Berechet, ne-a fost confirmată de mai multe surse.

Coincidență sau nu, informația privind numirea  lui Constantin Berechet în funcția de subprefect a apărut cam în același timp cu numirea deputatului Doru Coliu în funcția de președinte interimar al organizatiei PMP Teleorman. De ce vine un deputat care reprezintă Diaspora în Parlamentul României să conducă filiala din Teleorman? Foarte simplu, în interes personal. În ultima vreme, parlamentarii Mișcării Populare își caută județe unde să candideze pentru un nou mandat de senator sau deputat, iar Doru Coliu este unul dintre ei. Retragerea lui Adrian Florescu de la conducerea PMP Teleorman,  venirea interimarului din Diaspora, Doru Coliu și influența de care se bucură Teodor Nițulescu pe lângă Traian Băsescu și  conducerea centrală a PMP poata să producă și alte surprize în viitorul apropiat.

Din păcate pentru liberali, astfel de aranjamente se fac doar în cele 6 județe roșii declarate în urma rezultatelor din turul 2 al alegerilor prezidențiale, iar Teleormanul este printre ele, cu cel mai slab rezultat, fapt care le oferă șansa așa -zișilor susținători de 5%, ALDE și PMP, să pretinda cât mai mult și  pentru că voturile lor in Parlamentul României chiar contează pentru guvernul PNL De fapt, ALDE nu a plecat de la putere, cel putin în Teleorman, chiar dacă la un moment dat a părut că întoarce armele împotriva PSD, în teritoriu i-a rămas alături, iar situația de la Consiliul județean este cât se poate de elocventă. Acum, după ce s-au aliat și cu liberali le va fi chiar mai bine.

T.C.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*