A fost inaugurată noua Grădiniță nr.5 construită în cartierul Dorobanți din Roșiorii de Vede

De astăzi, copiii de la Grădinița nr.5 Roșiorii de Vede învață într-o clădire nouă construită lângă vechiul sediu unde erau toți înghesuiți în singura cameră disponibilă, mică și întunecată. Demersurile legate de această investiție trenează de 10 ani, s-au făcut licitații în mai multe rânduri, dar constructorii au renunțat de fiecare dată înainte de a începe lucrările, din diverse motive. De-a lungul anilor a fost modificată documentația tehnică și s-au actualizat cheltuielile necesare finalizării acestei investiții în valoare de un milion de lei, finanțare asigurată de Ministerul Educației. Administrația locala a contribuit  cu 150.0000 lei din bugetul local pentru utilități, amenajarea locului de joacă pentru copii și alte lucruri necesare funcționării acestei noi instituții de învățământ, cea mai modernă din rețeaua școlară a municipiului Roșiorii de Vede, în acest moment.

La inaugurare au participat cei doi edili ai municipiului, Valerică Cîrciumaru și Cristiana Piper Savu, inspectorul general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe, părinți, dascăli și copiii, principalii  beneficiari ai noii grădinițe. Nu au lipsit de la acest eveniment preoții care au oficiat slujba de sfințire și Moș Crăciun cu sacul plin de dulciuri pentru cei 29 de preșcolari de la Grădinița Nr.5.

Grădinița dispune de două săli de clasă luminoase și spațioase dotate cu toate cele necesare desfășurării activităților cu cei mici. Spațiul generos al clădirii este compartimentat astfel încât copiii să fie tot timpul supravegheați. Fiecare sală de clasă are grup sanitar propriu și dușuri, există vestiar unde copiii își lasă hainele și încălțămintea de stradă, spații special amenajate pentru lapte și corn, pentru depozitarea materialului didactic, dar și centrala termică proprie.

De la ferestrele noilor săli de clasă copiii pot să vadă vechea clădire a grădiniței lor și toaleta din curte unde cei mici erau nevoiți să meargă pe ger, pe ploaie sau ninsoare. Este un salt calitativ enorm, dar care a durat nepermis de mult și ani la rând s-a bătut pasul pe loc pentru ceva care se poate realiza într-un an, așa cum s-a întâmplat acum.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*