Străzile din Roșiorii de Vede, cel mai mare stres al primarului Valerică Cîrciumaru

De peste un an, în Roșiorii de Vede se lucrează la reabilitarea unor străzi și trotuare cu pauze lungi și fără prea mult spor, situație neplăcută pentru roșioreni și foarte stresantă pentru edilul municipiului, Valerică Cîrciumaru, care mai spune  că ” tot ce merge prost nu este din vina lui”.

Contractele de execuție a lucrărilor de modernizare pe 10 străzi din Roșiorii de Vede și reabilitarea trotuarelor pe alte 23 de străzi, încheiate în toamna anului trecut, i-au dat mai bătăi de cap primarului. Pe unele străzi  finalizate, după câteva luni  a început să crească iarba prin asfalt, 1 Mai și Oituz nu sunt terminate nici acum deși a expirat și al doilea termen, iar Mărășești și Renașterii așteaptă primăvara ca să se apuce constructorul de treabă. Nici cu trotuarele nu a avut prea mult succes pentru că s-a lucrat haotic și în salturi. Același constructor care se chinuie de peste un an să asfalteze străzile 1 Mai și Oituz se ocupă  și de trotuare, dar nu a reușit sa finalizeze nimic pentru că nu are suficientă forță de muncă.

 

Până la finalizarea trotuarelor pe cele 23 de străzi cuprinse în acest proiect de investiții mai este cale lungă. Pe Oituz și 1 Mai ar mai fi de turnat doar ultimul strat de asfalt, operațiune ce este posibilă doar în anumite condiții meteo. Dacă toată vara s-au odihnit, în ultima săptămână i -a cam lovit hărnicia pe constructori și în ciuda vremii ploioase se betonează de zor intrările în curți pe strada Corlătescu, asta după ce au mai pus câteva borduri și un pic de asfalt pe unele porțiuni de trotuar pe I.L.Caragiale.

” Asta este situația, din păcate”, spune primarul Valerică Cîrciumaru, dar ” mai sunt și  probleme care țin de schimbarea recentă a guvernului pentru că noi mai avem și alte lucrări”. Printre atâtea firme neserioase care au contractat lucrări publice în Roșiorii de Vede s-a găsit și un constructor bun, cel care a efectuat lucrările pe strada Popa Gheorghe și care trebuia să se ocupe de alte două străzi, Renașterii și Mărășești, dar aceasta și-a retras oamenii și utilajele deoarece nu este sigur că se vor mai deconta lucrările din PNDL Edilul roșiorean mai spune că există situații de lucrări depuse la Ministerul Dezvoltării de la 1 octombrie și care nu s-au decontat, iar ca să poată continua lucrările începute pe 1 Mai și trotuare a fost nevoit să facă plăți către constructor din bugetul local și este vorba de sume consistente.

T.C.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*