În preajma sărbătorilor de iarnă se intensifică activitățile desfășurate de polițiștii teleormăneni

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Teleorman vor intensifica activitățile în această perioadă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe întreg teritoriul judetului pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe timpul sezonului rece şi în contextul sărbătorilor de iarnă.
Se va avea în vedere atingerea următoarelor obiective:
– prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură contravențională şi penală;
– Intensificarea acțiunilor de prevenire și combatere a actelor de contrabandă și evaziune fiscală;
– Prevenirea şi combaterea delictelor silvice și intensificarea controalelor pe căile de comunicaţie rutieră, precum şi în pieţe, în vederea prevenirii tăierii şi comercializării ilegale a brazilor.
– Desfășurarea de acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane şi mărfuri, a modului în care sunt respectate normele privind starea tehnică a autovehiculelor.
– reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulația pe drumurile publice.
În acest context, în cursul zilei de 11 decembrie, între orele 17.00 – 21.00, la nivelul întregului județ Teleorman a avut loc o acțiune cu efective sporite la care au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice, arme explozivi și substențe periculoase respectiv intervenție și acțiuni speciale și polițiști din cadrul polițiilor municipale, orășenești și secțiile de poliție rurală, acțiune în cadrul căreia au fost înregistrate următoarele rezultate: au fost legitimate 936 de persoane și controlate 597 de autovehicule. Deasemenea, au fost reținute 6 permise de conducere, reținute 11 certificate de înmatriculare și 7 seturi plăcute de înmatriculare retrase.
Totodată, au fost aplicate 196 de contravenții în valoare de 109.405 lei, bunuri confiscate în valoare de 2855 și identificate 11 infracțiuni.
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și substanțe periculoase au desfășurat o percheziție domiciliară pe raza județului de unde au fost identificate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor articole pirotehnice din categoriile F1, F 2 și F3, astfel: 28597 petarde cu un foc de diferite mărci, o baterie artificii x 223 focuri, o baterie artificii x 200 focuri, o baterie artificii x 100 focuri, o baterie artificii x 90 focuri, o baterie artificii x 20 focuri, o baterie artificii x 19 focuri, două baterii artificii x 64 focuri, două baterii artificii x 49 focuri, două baterii artificii x 25 focuri, 14 baterii artificii x 6 focuri și 8 artificii tip lumânare;
Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada imediat următoare, astfel că locuitorii județului Teleorman și nu numai să se poată bucura de sărbători liniștite și în siguranță.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*