ALDE vrea să conducă județul Teleorman cu PSD și cu PNL

“Prețioasa susținere” declarată de ALDE pentru candidatul dreptei în turul 2 al alegerilor prezidențiale îi costă acum pe liberali cu vârf și îndesat pentru că ALDE are pretenții mari în Teleorman. Cu cei 4% ai săi, ALDE vrea să conducă județul  și cu PNL, de la care pretinde funcția de prefect, dar nu renunță nici la alianța cu PSD din Consiliul județean unde este tot la conducere, cu un vicepreședinte.

Cum vrea ALDE să reprezinte guvernul liberal în teritoriu și să susțină politicile liberale din fotoliul de prefect în timp ce, alături, la Consiliul județean susține PSD? Partid mic, dar cu lideri tupeiști, ALDE își joacă tare cartea în negocierile cu liberalii deși a mers mereu la două capete. Chiar declarația liderului Ică Calotă, înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, extrem de nuanțată arată clar intențiile celor de la ALDE de a câștiga cât mai mult oferind foarte puțin spre nesemnificativ, având în vedere rezultatul alegerilor în Teleorman unde PSD și Viorica Dăncilă au câștigat en fanfare, cum ar spune francezii.

Deși liderul ALDE Teleorman a făcut un efort să declare că susține candidatul dreptei, doar personal, pe ceilalți i-a îndemnat să-și canalizeze inteligența și votul pe “continuitate”. Despre ce continuitate au ales să opteze primarii ALDE de la Necșești, Frăsinet și Sârbeni s-a văzut la vot. Toți au trădat dreapta fără nici o reținere și au direcționat voturile către PSD. Și acestea sunt doar câteva exemple despre cum și pe cine a susținut ALDE în Teleorman unde vrea acum  cât mai multă putere.

Toată această înveșunare cu care pretinde funcția de prefect este în beneficiul lui Liviu Dumitrașcu, cel care a mai ocupat pentru o scurtă perioada de timp această poziție și unde s-a remarcat printr-o lamentabilă prestație publică, uitând mai mereu să-și ia toate vorbele cu el, dar era extrem de atent să nu deranjeze stăpânirea psd-istă.

T.C.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*