Mara Calista, declarație de presă- “Cât de bine trăiesc teleormănenii ulterior măririlor de pensii și salarii ale PSD”

Cu cât a crescut nivelul de trai al teleormănenilor în ultimul an de guvernare PSD? Crudul adevăr ni-l arată datele oficiale care nu lasă loc de interpretări și nu sunt nici motiv de laudă.
Într-un județ preponderent agricol cum este Teleormanul, câștigul salarial în agricultură a crescut în 2019 față de 2018 cu doar 40 de lei, asta în timp ce numărul salariaților a scăzut. Nici în domeniul serviciilor, acolo unde Teleormanul are cei mai mulți salariați, venitul nu a crescut spectaculos fiind cu doar 237 de lei mai mare decât în 2018. Îngrijorător este faptul că numărul pensionarilor, ușor în scădere, rămâne totuși dublu față de cel al angajaților. Însă, nici ei nu o duc mai bine în pofida trâmbițatelor creșteri de pensii, pentru că în Teleorman pensia lunară este cu aproape 200 de lei mai mică decât pensia medie la nivel de țară.
Acum, cuvintele de ordine ale celor ce conduc acest județ de multă vreme sunt “noi v-am dat și ei vin să vă ia”, dar nimeni nu sulfă o vorbă despre cât de mult au crescut prețurile la utilități, alimente, combustibil, povară pusă pe umerii oamenilor datorită unor decizii greșite, luate în ultimii ani la nivel guvernamental.
De ce câștigă teleormănenii mai puțin decât salariații din alte județe? Majoritatea populației active lucrează în confecții textile, agricultură, comerț și servicii unde salariile sunt mai mici, iar situația aceasta se datorează lipsei investițiilor serioase care să genereze locuri de muncă mai bine plătite și prosperitate pentru teleormăneni. Doar salariile din administrație, învățământ și sănătate fac notă discordantă cu celelalte categorii de salariați. Deși venitul a crescut substanțial în sectorul bugetar, atitudinea față de cetățean a rămas neschimbată.
Aproape jumătate dintre cetățenii cu vârsta peste 18 ani din Teleorman nu se regăsesc nici în rândul salariaților, nici al pensionarilor sau șomerilor pentru că unii sunt plecați în străinătate, iar alții sunt asistați social.
Într-o zonă cu potențial și resurse, foarte mulți oameni trăiesc la limita sărăciei pentru a putea fi manipulați grosolan de cei care mențin această stare de fapt, situație care le este extrem de favorabilă .
Aceasta este realitatea din Teleorman pentru care luptă PSD și Viorica Dăncilă. Dorința lor este ca lucrurule să rămână așa.

Mara Calista,
Deputat PNL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*