Senator Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman- Ce ne indică primul tur de la prezidențiale?

Procentajul obținut de PNL la Teleorman, în primul tur al alegerilor prezidențiale, de peste 30 la sută din voturile valabil exprimate de teleormăneni pentru candidatul liberal Klaus Iohannis, ar putea fi considerată cea mai bună pondere la vot, din ultimii 10 ani, cel puțin, dar nu și suficientă.

Intențiile de vot pentru PNL s-au reflectat, astfel, în voturi, ceea ce a provocat frisoane principalului partid contracandidat care simte că-i fuge și Puterea locală de sub picioare.

Comparând rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale cu cele obținute în urmă cu aproximativ șase luni, la alegerile europarlamentare, când PNL Teleorman a avut 26,67 la sută din voturile valabil exprimate, la o prezență la vot asemănătoare cu cea înregistrată duminică, 10 noiembrie, se poate observa o creștere evidentă a potențialului nostru politic cu peste trei procente, și cu aportul prin vot al simpatizanților de centru-dreapta care s-au regăsit în politicile liberale.

Acest lucru denotă faptul că teleormănenii nu mai vor povești  fantasmagorice și nici promisiuni deșarte, ci își doresc schimbarea în bine a vieții lor și a comunităților din care fac parte. 

Extrapolând, în situația în care și la europarlamentare, și la prezidențiale, determinant în alegerea opțiunii de vot fiind partidul ori alianța din care provine sau de care este susținut candidatul. Astfel,dacă alegerile locale din iunie 2020 s-ar ține în două tururi de scrutin, așa cum PNL intenționează,la Teleorman numărul primarilor PSD s-ar înjumătăți, cel puțin, întrucât politicile populiste s-au dovedit a fi păguboase, iar falsul naționalism care a degenerat și în declarații xenofobe, începe să fie sancționat drastic prin vot.

Cât privește rezultatul obținut în primul tur electoral pentru Klaus Iohannis, de către PNL Teleorman, acesta mai arată că și în județul nostru se simte nevoia de schimbare și de normalitate, atât în plan social, cât și în plan economic și investițional.

În ceea ce privește cel de-al doilea tur de scrutin, PNL Teleorman contează pe mobilizarea întregului electorat de centru-dreapta, pe 24 noiembrie, pentru ca împreună să oprim sărăcirea sistematică a acestui județ.

Este momentul să arătăm că suntem o forță electorală, că avem capacitatea de a acționa prin vot masiv, în cel de-al doilea tur de scrutin electoral, la alegerile prezidențiale, și pentru salvarea acestui județ, votând candidatul liberal, Klaus Iohannis.

Votul pentru președintele țării, candidatul liberal Klaus Iohannis, este nu doar o garanție de normalitate și în județul Teleorman, ci și o bună oportunitate de a schimba în bine viața teleormănenilor, prin  atragerea de investiții private care să ofere noi perspective socio-economice de dezvoltare și de creștere a nivelului de trai.

 

Președinte PNL Teleorman, senator Eugen Pîrvulescu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*