Festival național de dans artistic pentru copiii și tinerii cu dizabilități

Zilele trecute s-a desfășurat la București a 5 a ediție a Festivalului național de dans artistic organizat de Asociația Mihai. Festivalul este destinat copiilor și tinerilor cu dizabilități din București și din țară. La ediția din acest an au participat 10 asociații, cluburi de dans și formații artistice școlare. De la Asociația Dai o șansă Alexandria, condusă de Elena Tănase, au participat Teodor Tănase, Emilian Budică, Irina Ionescu, Cătălin Mihai, Luminița Ispasoaia, Florin Crăciunică, Andra Done, Alin Ovedenie, Adrian Apostol. Ei au prezentat un program artistic cu poezii, dansuri și melodii populare interpretate de Cătalin Mihai .


A fost un festival reușit care promovează talentul copiilor speciali. Pe scenă au urcat formații artistice mixte alcătuite din copii și voluntari care au prezentat momente deosebite. Tinerii de la Asociația Dai o șansă Alexandria au avut o prestație bună, au încântat publicul și au fost răsplătiți cu un trofeu, medalii, diplome și de numeroase surprize din partea organizatorilor. În partea a doua a festivalului, copiii și tinerii speciali au participat la un moment vesel, plin de surprize și întreceri amicale realizat de Magician .


Dansul este o modalitate universală de comunicare, o manifestare non-verbala, un limbaj al corpului care transmite un mesaj, de aceea, terapia prin mișcare și dans este un mod de exprimare, de exteriorizare a sentimentelor, de coordonare a echilibrului, a mobilității articulare, de eliberare a energiei negative, de creativitate și autocunoaștere.
Dansul îi ajută pe acești copii speciali să depășească obstacole de ordin psihic, cognitiv și social, se simt apreciați și acceptați așa cum sunt.

Elena Tanase

președinte  Asociația Dai o șansă Alexandria

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*