Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului

Guvernul propus de Ludovic Orban a primit, astăzi, votul de încredere al Parlamentului României. Deși ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru investirea guvernului PNL condus de Ludovic Orban a început cu o mică întârziere și 11 parlamentari au anunțat că au probleme cu cartelele de vot, cvorumul a fost asigurat cu sprijinul unor deputați și senatori ai celor două partide care au anunțat că nu participă la vot, PSD și PRO Romania.

PSD s-a agățat de putere până în ultima clipă încercând să blocheze prin orice mijloace investirea noul guvern. Liderul PRO România s-a poziționat alături de PSD la boicotarea votului de investitură după ce a susținut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dar nu a reușit să-i convigă pe toți membrii grupului să-l urmeze.

Premierul desemnat, Ludovic Orban și-a prezentat Programul și Lista Guvernului, pe marginea cărora au avut loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului și a întregii Liste a Guvernului. Au votat pentru Guvernul PNL condus de Ludovic Orban    240 de senatori și deputați. În această seară membrii noului cabinet vor depune jurământul la Palatul Cotroceni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*