Acțiune de informare și control pe tema respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă în instituțiile de administrație publică.

ITM Teleorman a finalizat “Acțiunea de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă în instituțiile de administrație publică”.
Obiectivele acestei acțiuni au fost:
• Creșterea nivelului de respectare a legislației din domeniul securității si sănătății în muncă de către autorități și instituții publice;
• Clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și de aplicare a unor prevederi legale în domeniul securității și sănătății în muncă de către angajatorii țintă;
• Stabilirea măsurilor care se impun, pentru:
– implementarea și urmărirea principiilor generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale;
– protecția sănătății și securitatea lucrătorilor;
– eliminarea sau ținerea sub control strict a factorilor de risc de accidentare și îmbolnăvire profesională;
– asigurarea cadrului organizatoric și a mijloacelor necesare desfășurării activității în domeniul securității și sănătății în muncă.
Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au efectuat 33 de controlae la instituțiile publice din județ, prilej cu care au fost constatate 205 deficiențe, pentru care au fost aplicate 205 sancțiuni.
La finalul acțiunii, a avut loc o ședință de evaluare a rezultatelor obținute, cu participarea reprezentanților unităților controlate, fiind distribuit participanților chestionarul de opinie. Din aceste chestionare, rezultă necesitatea implicării mai ample a angajatorilor în sesiuni de conștientizare a personalului cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă la nivel de autorități și instituții publice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*