Câteva școli, Poliția locală și Direcția pentru cultură, printre beneficiarii ultimei rectificări bugetare la Roșiorii de Vede

Din dărnicia guvernului au ajuns și la Roșiorii de Vede 3.876 mii lei, bani pe care autoritățile locale i-au împărțit după dorință și nevoi, pentru diverse investiții și cheltuieli curente. La ultima rectificare bugetara aprobată,ieri, în Consiliul local, Școlii Alexandru Depărățeanu i-a fost alocată suma solicitata pentru repararea fațadei corpului vechi al școlii. Printre beneficiarii rectificării de buget local se mai află Școala Mihai Eminescu care a primit bani pentru repararea gardului și finalizarea reparațiilor la terenul de sport, iar Colegiul Național Anastasescu va avea asfalt proaspăt în curtea liceului pe o suprafață de 6000 mp, din cei 350.000 lei alocați.

Nici solicitarea Politiei locale de a extinde sistemul de monitorizare video cu 40 de camere de supraveghere și dotarea dispeceratului cu monitoare performante nu a rămas neonorată. Pentru această investiție au fost repartizați 350.000 lei.

Direcția pentru cultură are nevoie de reparații la acoperiș, de câteva vitrine pentru Muzeul de istorie, instrumente muzicale, bani pentru premii și manifestările lunii decembrie, dar și pentru încălzirea sălii de sport din curtea Școlii Dan Berindei. Pentru aceste nevoi, Direcția pentru cultură a primit 115.000 lei. Sumele necesare activităților de salubrizare au fost suplimentate cu 300.000 lei, bani ce vor ajunge la Urbis Serv Construct, societatea care prestează serviciile de salubrizare în municipiul Roșiorii de Vede, iar la capitolul “Străzi”,  bugetul a fost suplimentat cu 1.237.000 lei. O suma deloc neglijabilă, 500.000 lei, este destinată acum, pe final de an, întreținerii parcurilor, zonelor verzi și a celor de agrement din municipiu.

Cam așa arată, în linii mari, rectificarea bugetară cu sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale repartizate municipiului Roșiorii de Vede, săptămâna trecută,  prin ordonanță de guvern.

T.C.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*