Finanțare europeană pentru dotarea cu aparatură medicala a ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Caritas

În acestă dimineață, la Primăria Roșiorii de Vede s-a semnat contractul de finanțare a proiectului ” Dotarea ambulatoriului de specialitate din municipiul Roșiorii de Vede” depus în cadrul priorității de investiție POR 8.1 Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și Sociale – Operațiunea 8.1.A.

Valoarea totală a proiectului este de 10.705.169 lei, din care contribuția proprie a solicitantului este de doar 214.015 lei. La eveniment, in calitate de semnatari ai contractului de finanțare au fost prezenți, secretarul de stat Adrian Gâdea, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Dănuț Cristescu, președintele CJ Teleorman și primarul municipiului Roșiorii de Vede precum și alți invitați din administrația locală, conducerea Spitalului Caritas, medici și personal medical al unității medicale roșiorene.

Din fondurile europene destinate finanțării acestui proiect vor fi achiziționate 115 aparate și echipamente medicale de ultimă generație care vor intra în dotarea celor trei laboratoare și 12 cabinete medicale din ambulatoriul de specialitate. Proiectul are o durată de implementare de 2 ani și este al doilea proiect destinat Spitalului Caritas ce a fost aprobat în acest an.

Dacă finanțări pentru infrastructura și dotarea spitalului s-au mai gasit, fie ele și din fonduri europene sau donații, la capitolul medici deficitul de personal este încă o problemă grava cu care se confruntă Spitalul municipal Caritas din Roșiorii de Vede. Una dintre cele mai solicitate secții, Neurologia este închisă de câteva luni din lipsa de medic, deși a fost reabilitată recent, exclusiv din donații. Nici în  ambulatoriu lucrurile nu stau prea bine din același motiv, lipsa medicilor specialiști. Acum autoritățile locale speră că noile dotări și investițiile viitoare vor face această unitate spitalicească mult mai atractivă pentru medici.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*