Ordine de protecție emise de polițiștii din Teleorman

Doua incidente domestice petrecute sâmbătă seara, în interval de numai o ora, i-au determinat pe polițiști sa ia masuri urgente pentru protecția victimelor. La data de 19.10.2019, în jurul orei 17:25, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Crângu au fost sesizați că o femeie în vârstă de 72 de ani din comuna Islaz a fost agresată fizic de către fiul ei, un bărbat în vârstă de 50 de ani, cu care aceasta locuiește.
Aflându-se în locuința comună, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a avut un comportament violent față de mama sa, atât verbal, cât și fizic, lovind-o în zona capului. Femeia a refuzat să primească îngrijiri medicale sau să fie transportată la o unitate spitalicească.
În urma completării formularului de evaluare a riscului, a rezultat un risc iminent, femeia fiind de acord cu emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Bărbatul a fost evacuat din locuință, locuință al cărei proprietar este victima, și obligat să păstreze o distanță de minimum 50 m față de mama sa și locuința acesteia.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, în continuare efectuându-se cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

În jurul orei 18:29, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Smârdioasa au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 de către o femeie din comuna Cervenia, județul Teleorman, că are un conflict cu soțul său.
În aceeași zi, în jurul orei 17:30, în timp ce femeia în vârstă de 40 de ani și soțul său se întorceau la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a lovit-o cu palmele peste față, a trântit-o la pământ, după care i-a luat telefonul mobil și i l-a distrus.
Față de bărbat fusese emis anterior ordin de protecție, la data de 20.06.2019, valabil 6 luni, acesta încălcându-l.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și nerespectarea hotărârii judecătorești, urmând a se propune soluție prin Parchet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*