Incendiu puternic la groapa de gunoi de la marginea municipiului Caracal

Prefectul județului Olt, Angela Nicolae, s-a deplasat, ieri, la Caracal, unde în urma cu o zi a izbucnit un incendiu la groapa de gunoi situată la ieşire din municipiul Caracal, spre municipiul Craiova, pentru a se asigura că situația este sub control.

Încă din seara zilei de 13.08.2019 prefectul județului a fost informat de directorul Agenției pentru Protecția Mediului Olt că au fost efectuate verificări ale calității aerului și nu s-au constatat deficiențe care să pună în pericol viața oamenilor. De asemenea, inspectorul șef al ISU Olt și directorul Gărzii Naționale de Mediu Olt au informat prefectul despre situația existentă.

La locul incidentului au fost mobilizate imediat în data de 13.08.2019 forțe ale ISU Olt din Slatina, Caracal, Stoenești și Osica de Sus, peste 60 de pompieri acționând în trei schimburi, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru motopompe, un autocamion de intervenție și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

S-a intervenit si ieri cu forțe ale Detașamentului de Pompieri din Caracal pentru monitorizare, concomitent cu îndepărtarea efectelor negative ale incendiului.

Prefectul județului Olt a adresat mulțumiri pompierilor olteni pentru promptitudinea cu care au intervenit și pentru munca depusă în general pentru salvarea vieții oamenilor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*