Replici acide în Consiliul local pe tema majorării burselor pentru elevii roșioreni

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna mai a Consiliului local Roșiorii de Vede s-a aflat și aprobarea numărului de burse pentru elevii roșioreni în anul 2019 și cuantumul lunar al acestora. Liberalii au propus majorarea sumelor din proiectul de hotărâre pentru bursele de performanță și de merit. Amendamentul formulat de consilierii liberali propunea majorarea bursei de performanță de la 100 la 150 lei, iar pentru bursele de merit de la 70 la 100 lei pentru elevii care obțin locul I la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare, competițiilor cultural artistice și sportive, de la 60 la 75 lei pentru cei care obțin locul II și de la 50 la 60 lei pentru locul III.

Propunerea a strânit reacții din partea celor doi edili ai municipiului care au ținut să atragă atenția consilierilor liberali că este destul de bine că se dau aceste burse, chiar dacă sunt mici, după ce ani la rând administrația nu a acordat aceste burse, acuzându-i pe liberali că majorarea propusă este doar o formă de a-și atrage electorat. Mai mult, primarul municipiului a ținut să precizeze că majorările de burse nu vor fi apreciate de cetățeni cum nu au fost nici majorările de pensii și salarii, iar daca liberalii tot vor să-i atragă pe părinții acestor copii să sponsorizeze din banii lor majorările deoarece bugetul local nu permite mai mult. Discuțiile pe acest subiect au atins un punct maxim de tensiune când s-au făcut comentarii tendențioase, s-au dat replici acide, unele chiar jignitoare.

Amendamentul a fost respins chiar dacă unul dintre consilierii liberali s-a oferit să deschidă lista sponsorilor care suportă majorarea burselor și i-a invitat si pe alți oameni de afaceri să i se alăture. Printre cei care au votat împotriva majorării burselor de merit ale elevilor se afla și 7 dascăli care știu exact cât muncesc acești copii că să atingă un anumit nivel de performanță.

Numărul total de burse  aprobat la propunerea unităților de învățământ este de 475 din care 304 sunt burse de merit, 51- burse de studiu, 120- burse de ajutor social și nici o bursă de performanță.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*