Un tânăr roșioren votează în Germania, la Hamburg

În timp ce la Roșiorii de Vede se înregistra cea mai mică prezență la vot din județul Teleorman, un tânăr  roșiorean vota la Hamburg, apoi își suna prietenii de acasă, chiar din fața secției de votare, să le spună că sunt mii de romani care stau la coada să voteze, cei mai mulți tineri care au plecat din România pentru o viață mai bună. Imaginile de la secția de votare din Hamburg unde tânarul roșiorean a așteptat câteva ore că să voteze nu au nevoie de prea multe comentarii.

În această dimineață, un alt tânar din Roșiorii de Vede a mers să voteze într-o secție din Sectorul 1 al municipiului București înainte de a intra  la serviciu, dar a fost nevoit să aștepte 15 minute pentru ca cei din biroul electoral să-i lămurească situația. Operatorul nu îi putea valida datele din cartea de identitate deoarece pe tableta aparea  că datele sale nu figurează pe nici o listă din țară, deși nu votează pentru prima dată. A fost nevoie de intervenția celor de la BEC  pentru ca tânărul să fie trecut pe lista suplimentară și sa i se valideze votul pe tabletă. În mod surprinzător, în localitatea de domiciliu,  în secția de votare unde este arondat, numele tănărului apare în listele permanente, dar nu și în sistem.

Sunt doar două din miile de exemple  care ne arată cum tinerii devin responsabili față de viitorul lor. Dacă tinerii votează este un semn bun și pentru Teleorman.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*