Trei solicitări pe 112, în urma fenomenelor meteorologice severe de azi-noapte

În urma producerii fenomenelor meteorologice severe, cu precipitații abundente și descărcări electrice, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, trei cetățeni au solicitat ajutorul pompierilor militari pentru evacuarea apei din gospodării.
Dintre cele trei cazuri, militarii au intervenit la un singur eveniment, în municipiul Roșiorii de Vede, pe strada Aleea Carpați, unde o curte era inundată pe o suprafață de cca. 250 mp, existând pericolul pătrunderii apei în anexele gospodărești și în locuință. Cu ajutorul unei motopompe transportabile, pompierii au evacuat apa în mai puțin de 30 de minute, fără a fi înregistrate probleme deosebite.
La celalelate două solicitări, militarii au constatat faptul că apa se retrăsese rapid, nefiind în pericol bunurile materiale ale cetățenilor.

Incendiu provocat de un fulger

Ieri după-amiază, un cetățean din localitatea Traian a anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 faptul că un fulger a provocat un incendiu la depozitul său de furaje, focul amenințând să se extindă la anexele și locuința sa.
Sosiți rapid la locul indicat de apelant cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, militarii au constatat că flăcările se manifestau la aproximativ 1 t de tulpini de porumb, cu posibilitatea propagării la bunurile din vecinătate. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite după aproximativ o oră, fără a fi întâmpinate dificultăți.
Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 50000 de lei, iar a pagubelor la 500 de lei.
La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*