În acest an, cele două zile ale municipiului Roșiorii de Vede vor fi patru

Ediția a XIX- a a sărbătorii locale Zilele municipiului Roșiorii de Vede a fost devansată cu două zile prin hotărâre de consiliu local și se va desfășura în perioada 18- 21 mai. Acest eveniment, instituit în 2001, avea loc în perioada 1-8 septembrie, în același timp cu Bâlciul anual, dar pe parcurs s-au produs modificari de durată și date calendaristice.

Primele ajustări de durata au fost impuse de Ion Nuțu, în primul său mandat de primar, care a convins consiliul local că cele 8 zile de manifestări înseamnă prea mult și le-a redus la 4. În 2013, noul primar Cristian Duică a propus ca sărbătoarea locală Zilele municipiului Roșiorii de Vede să se desfășoare pe 20-21 mai și consilierii locali au aprobat. De atunci, s-a mai întâmplat ca acest eveniment să nu se rezume la doar două zile de manifestări cultural – artistice și sportive, mai ales în anii electorali.

În acest an, motivul invocat de autorități pentru modificarea perioadei de desfășurare a evenimentului a fost faptul că organizarea unor activități culturale în zilele de sâmbătă și duminică oferă cetățenilor posibilitatea de a  participa în număr mai mare la sărbătoarea locală.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*