La Roșiori a înverzit asfaltul și teii au murit de drujbă

De câteva zile, la Roșiorii de Vede, o mulțime de copaci sunt mutilați sub pretextul unei acțiuni de toaletare care seamană mai mult a defrișare. Pe mai multe străzi, copacii viguroși sunt ciuntiți fără milă, într-un mod de-a dreptul hidos.

De la masacrul controlat de autoritățile locale nu au scăpat nici teii plini de floare din Cimitirul central al municipiului. Doar într-o zi s-au taiat 20 de tei înfloriți din preajma Cavoului Arizan pe motiv că o să se renoveze monumentul funerar și nu era loc pentru schele. Încă nu se știe când încep lucrările de renovare, poate în acest an, poate anul viitor, dar era urgent să se îndepărteze copacii pe o raza de zeci de metri în jurul cavoului.

 

Dacă de copaci nu mai au nevoie roșiorenii, de iarbă nu duc lipsă. Paradoxal, la Roșiorii de Vede iarba crește și în asfalt, unul turnat în urmă cu doar 5 luni. Mulți au spus că nu contează cine asfaltează, dar când îți crapă asfaltul de la o buruiană, pare să conteze cine și mai ales cum a fost executată o lucrare pe o sumă consistentă, din banul public.

Teodora Ciofalcă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*