Taximetriștii din Slatina, în vizorul polițiștilor rutieri

În două ore de acțiune, polițiștii rutieri au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale celor care practică taximetria, încălcând normele legale .

În această dimineață, polițiștii rutieri au avut în vizor verificarea legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi. Acțiunea s-a derulat pe parcursul a două ore, pe raza municipiului Slatina, din județul Olt.

În urma opririi în trafic și controlului a 70 de taxiuri, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 9.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi sau în regim de închiriere și ale OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunea a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniul taximetriei,verificarea deținerii documentelor de transport, reducerea numărului accidentelor rutiere și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

Polițiștii rutieri recomandă persoanelor care utilizează serviciile de taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*