Primarii din Teleorman și legea electorală -declarație de presă Mara Calista, deputat PNL

Obișnuiți să facă ce vor în localitățile pe care le administrează, primarii din Alexandria și Turnu Măgurele au găsit și în legea electorală o sursă de privilegii. Invocând un text de lege care îi obligă să le asigure competitorilor condiții de desfășurare a campaniei electorale, edilii social – democrați Victor Drăgușin și Dănuț Cuclea inventează propriile reguli de afișaj electoral.

Dacă la Turnu Măgurele edilul și-a mascat adevăratele intenții printr-o tragere la sorți care să stabilească ordinea în care se lipesc afișele candidaților la alegerile europarlamentare pe panourile de afișaj electoral, la Alexandria, Victor Drăgușin apelează fără nici o jenă la instrumentul său de forță, Poliția locală, pentru a-i pedepsi pe cei care nu i se supun.
Într-un dispreț total față de lege, Victor Drăgușin a ordonat îndepărtarea afișelor electorale ale celor care nu i-au cerut, în scris, un loc pe panou. Pe ce criterii stabilește edilul alexăndrean unde își pune un partid sau altul afișul electoral? Nu știe nimeni. Ca să nu mai menționăm faptul că o astfel de acțiune nu este prevăzută nicăieri în lege!

De ce era nevoie de astfel de aroganțe și tertipuri când există prevederi legale clare de desfășurare a campaniei electorale? Cât de mult poate influența un afiș lipit mai sus sau mai jos opțiunile electoratului? Absolut deloc. Toate aceste manevre nu fac altceva decât să dovedească, încă odată, că unii edili chiar se cred deasupra legii și sub umbrela partidului stat, le este îngăduit orice.

Vreau să le amintesc celor doi edili teleormăneni că LEGEA nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European este în vigoare și nu poate fi modificată decât în Parlamentul României, nu prin dispoziția primarilor. Articolul 40, alin (1) prevede „Primarii sunt obligați ca după expirarea termenului de depunere a candidaturilor, dar până la începerea campaniei electorale, să stabilească, prin dispoziție, locuri speciale pentru afișajul electoral, în care să amplaseze panouri electorale, ținând seama de numărul partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri, precum și al candidaților independenți. În același termen, dispoziția primarului se aduce la cunoștință publică prin afișare la sediul primăriei.” Prevederea este foarte clară, nu lasă loc de interpretări și nici nu oferă privilegii edililor zeloși din Teleorman.

Mara Calista,
Deputat PNL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*