Panourile electorale din Alexandria devastate de Poliția locală

Zilele trecute, la Alexandria, Poliția locală a îndepărtat toate afișele electorale ale partidelor care participă la alegerile europarlamentare, mai puțin pe cele ale PSD și PMP. Deși pare greu de crezut că panourile special amenajate pentru afișaj electoral sunt devastate chiar de cei care au obligația să le asigure paza, lucrurile chiar așa s-au întâmplat, iar motivul este unul halucinant, nu au autorizație de la primărie.

La Alexandria se aplică legea electorală a lui Drăgușin

Am încercat să discutăm cu cineva de la Poliția locală Alexandria despre vandalizarea panourilor de afișaj electoral, dar am fost direcționați către primărie, de unde vin și ordinele. După ore bune de așteptare a unui răspuns din partea primarului, Victor Drăgușin confirmă faptul că afișele au fost îndepărtate pe motiv că în afara celor două partide, PSD și PMP,”celelalte, nici măcar nu au avut bunul simț să respecte legea. Era suficient să solicite la primărie. Gratis!”. După cum sună răspunsul primarului, ” nesimțiții” nu i-au cerut voie Mariei- Sale, Victor Drăgușin să -și lipească afișele, unde și cum vrea el.

Ce pierde din vedere primarul Alexandriei este că suntem în campanie electorala și există, în acest sens, o Lege nr.33/2007 republicată privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European în care scrie foarte clar la art.40.”Primarii sunt obligați ca după expirarea termenului de depunere a candidaturilor, dar până la începerea campaniei electorale, să stabilească, prin dispoziție, locuri speciale pentru afișajul electoral, în care să amplaseze panouri electorale, ținând seama de numărul partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri, precum și al candidaților independenți. În același termen, dispoziția primarului se aduce la cunoștință publică prin afișare la sediul primăriei.”

De fapt, Primăria Alexandria este singura care pretinde participanților la alegerile europarlamentare să solicite , în scris, repartizarea unei poziții pe panoul de afișaj electoral invocând o altă lege, nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, dar care nu spune nicăieri că primarul sau autoritatea locală trebuie să repartizeze un anumit loc, pe panou, unui partid politic care participă la alegeri.

La câți juriști are Primăria Alexandria ne așteptăm să-l lumineze cineva și pe edil că legea îl obligă să asigure condițiile de afisaj, nu să gireze actele de vandalism, nici să decidă  unde să-și pună afișul pe panou fiecare partid.

T.C.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*