ATENȚIONARE- COD GALBEN de vijelii, grindină , descărcări electrice și risc de inundații în județul Teleorman

Astăzi, 6 mai 2019, până la ora 23.00, județul Teleorman se află sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuata ce se va manifesta prin vijelii, descărcări electrice, grindină și ploi torențiale. Pentru evitarea unor incidente nedorite, ISU Teleorman recomandă cetățenilor ca pe timpul vijeliilor și căderilor de grindină să se adăpostească în locuințe sau alte spații care să le asigure protecție, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci și stâlpi de electricitate.

Pentru intervalul 06.05, ora 16-07.05, ora 24  a fost emisă și o atenționare hidrologică privind posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile din bazinul hidrografic Vedea, în județele Argeș, Olt și Teleorman. Sunt posibile scurgeri importante de pe versanți, viituri rapide pe râurile mici, cu risc de inundații locale.

ISU Teleorman  solicită cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru a permite evacuarea apelor pluviale, să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale, în albiile râurilor sau în șanțurile de colectare a apei, să asculte recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare în caz de inundații, să urmărească evoluția situației hidrologice pentru zona în care se află și avertizările autorităților, iar în cazul unei situații de urgență reale să anunțe evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*