Slujbă de binecuvântare a cicliștilor teleormăneni, la Mănăstirea Coșoteni

În Duminica Floriilor, un grup de teleormăneni uniți de o pasiune comună, ciclismul, au venit la Mănăstirea Coșoteni pentru a primi binecuvântarea părintelui Ciprian Florea, starețul mănaătirii, așa cum fac în fiecare an, la început de sezon cicloturistic. Este al patrulea an în care ciclistii aleg să vină în sfântul lăcaș din “valea liniștii” la slujba de binecuvântare, dar și pentru a se încărca de acea energie binefăcătoare pe care o emană acest loc ocrotit de Dumnezeu.

“Așa cum v-am urat în fiecare an, vă urez și anul acesta ca de la an, la an să sporiți numărul dumneavoastră și pe lângă ceea ce faceți să-l aveți tot timpul pe Dumnezeu în gând, în inimă și pe buzele dumneavoastră” le-a spus cicliștilor părintele Ciprian, la finalul slujbei.

Deși cei mai mulți dintre ei s-au cunoscut  pe o rețea de socializare, grupul cicliștilor devine tot mai numeros, iar datorită lor, aceasta formă de turism pe bicicletă ia amploare și la noi. Plăcerea de a pedala, de a face sport, de a fi în mijocul naturii și a oamenilor în mediul lor autentic îi unesc pe cicliști în scopul lor comun, de a se simți bine făcând mișcare.

Săptămânal, cicliștii se întâlnesc pentru a călători prin județ, dar de câteva ori pe an organizează călătorii pe anumite trasee turistice din țară și din străinătate.

Despre așezământul monahal de la Coșoteni, cicliștii spun că acesta “se află într-o zonă foarte pitorească, este un loc care îți dă o doză de energie pe care nu o poți descrie, te relaxează, este un cadru natural deosebit”.

Teodora Ciofalcă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*