Minor arestat preventiv pentru tentativă de omor

Procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din 14.04.2019, ora 16:45 reţinerea inculpatului M.B.G.L., în vârstă de 16 ani, din în com. Baldovineşti, jud. Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

În seara zilei de 13.04.2019, în jurul orelor 22:55, în timp ce se aflau pe un drum agricol, situat pe raza com. Găvăneşti, jud. Olt şi pe fondul unui conflict anterior, inculpatul M.B.G.L., în vârstă de 16 ani a înjunghiat-o cu un cuţit tip briceag, pe care îl avea asupra sa, pe persoana vătămată M.R.C.L., în vârstă de 14 ani, în zona abdominală, fiindu-i cauzată o plagă toraco-abdominală, cu interesare de diafragm, lob hepatic stâng şi stomac şi o altă plagă în zona coapsei stângi, leziuni a căror vindecare au necesitat 35-40 zile îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii, astfel cum rezultă din cuprinsul concluziilor preliminare emise de IML Craiova la data de 14.04.2019.

Din concluziile preliminare emise de IML Craiova rezultă că persoana vătămată M.R.C.L., în vârstă de 14 ani, prezintă leziuni traumatice, respectiv, o plagă toraco-abdominală ce interesează diafragmul, lobul hepatic stâng stomascul şi o altă plagă la nivelul coapsei stângi, ce pot data din 14.04.2019, au putut fi produse prin lovire cu un corp tăietor-înţepător (posibil cuţit sau similar), care necesită pentru vindecare, 35-40 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.
Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat, pe data de 15.04.2019, judecătorului de drepturi şi libertăţi, arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.
Prin încheierea Tribunalului Olt  a fost admisă propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi dispusă arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile, începând cu data de 15.04.2019.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*